Zomer in het openluchtmuseum

Zomer in het Openluchtmuseum

Geniet van de zomer in het Nederlands Openluchtmuseum!

We hebben verschillende activiteiten voor alle leeftijden. Natuurlijk kun je kijken naar oude ambachten, zoals de drukker die aan het werk is, een draaiende stoommachine of je bezoekt de radmaker of de boerin die je alles vertellen over hoe het vroeger was. Ze beantwoorden al je vragen en soms mag je zelfs even meehelpen!

 

Ook op het Kindererf is van alles te ontdekken en te doen. Er zijn allerlei karweitjes die vroeger heel gewoon waren. Je kunt er water pompen, emmers dragen aan een juk, wassen met een wasbord.

 

Ga mee op een rondleiding door het museumpark in de vakantieperiode (7 juli t/m 2 september 2018). Onze enthousiaste deskundige rondleiders vertellen je allerlei wetenswaardigheden over onze historische gebouwen en het leven van de bewoners. De vrije rondleidingen starten dagelijks bij het entreegebouw en beginnen:

  • Van maandag t/m vrijdag om 13:00 
  • Zaterdag om 11:00 en 13:00
  • Zondag om 11:00, 12:00 en 13:00

Rij 1 Zomervakantie

Activiteiten

Het Openluchtmuseum neemt je mee op een reis door de tijd! De mensen van het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen. Trots op hun erfgoed, inspireren ze je met hun verhalen. 
 

100 jaar

Vrijdag 13 juli 2018 was het feest bij het Nederlands Openluchtmuseum. Het museum is al 100 jaar officieel open voor het grote publiek, dat moest natuurlijk uitgebreid gevierd worden. 

 

 

Oogsten

Oogsten

Op 26 augustus 2018 is het weer zover, de tijd van oogsten is aangebroken. Het graan is gemaaid de landerijen zijn bijna weer schoon, maar het werk is nog lang niet gedaan. Kom ons helpen!

 

Rij 2 Zomervakantie

Zaanse plein

Hier vind je diverse gebouwen uit de Zaanstreek: Een koopmanswoning, een wagenhuis, een arbeiderswoning. Zelfs een Chinees restaurant en een bakkerij! Bezoek het Zaanse plein voor lekker brood, of poffertjes. 

 

Hooien

Er is volop werk op het land. Alle gezinnen mogen meehelpen met hooien. Meld je bij de boer of boerin op de akker rechts van het hoofdpad. Een zwaar werkje, dus we hebben jullie hulp hard nodig!

 

Handboogschieten

Ieder weekend en in de vakanties kun je in het museum handboogschieten. Wie schiet de meeste pijlen raak? Op het veld achter café Budel staat het blazoen, een ronde schijf met verschillende kleuren.