Wat kun je doen in het laagseizoen?

5 LEUKSTE DINGEN DIE JE KUNT DOEN IN ONS LAAGSEIZOEN

 

Tot en met 5 december zijn de gebouwen in het Openluchtmuseum gesloten en is het museum geopend als wandelpark. Dat je de gebouwen niet in kunt, betekent natuurlijk niet dat er ook niets te doen is. Er is van alles te leren en te beleven, zowel in het binnen- als buitenmuseum. Benieuwd wat je zoal kunt doen? In dit artikel lichten we de leukste activiteiten uit! Let op: op maandagen zijn we in deze periode gesloten. 

 

1. Bezoek de Canon van Nederland 
Beneden in het entreegebouw vind je de Canon van Nederland. Een interactieve presentatie waarin de hele geschiedenis van Nederland wordt getoond aan de hand van tien verschillende tijdvakken. Weet jij hoe de jagers en verzamelaars aan eten kwamen? Of wat Willem van Oranje voor Nederland betekend heeft? In de Canon vind je zowel video’s en spelletjes als informatieve verhalen en collectie items; de presentatie is daarom leuk voor jong én oud! Ook ideaal natuurlijk als het guur herfstweer is en je liever even niet naar buiten gaat. 

 

Canon van Nederland

 

2. Loop langs alle gebouwen in het park
Op een prachtige herfstdag is het echt de moeite waard om een wandeling door het museumpark te maken. In het hoogseizoen is er zó veel te zien en te doen, dat het vaak niet lukt om het hele park in één dag te zien. De prachtige herfstkleuren in de natuur maken ieder gebouw nog eens extra mooi. Een ideaal moment om alle gebouwen in het museum eens goed van buiten te bewonderen. Weet jij hoeveel gebouwen er in het park te vinden zijn? Tip: koop voordat je gaat wandelen een museumgids, zodat je informatie over de gebouwen mee het park in neemt. 

 

herfst openluchtmuseum

 

3. Ga mee met een wildplukwandeling
Nieuw dit jaar tijdens het laagseizoen, zijn de wildplukwandelingen door het museumpark. Altijd al willen weten welke bessen, noten en kruiden onze overgrootmoeders plukten in de natuur? Elsje Bruijnesteijn, fanatiek wildplukster, neemt je mee op ontdekkingstocht naar de eetbare natuur in ons park. Ze vertelt wat voor lekkers er allemaal groeit en wat je ermee kunt bereiden. De wandeling wordt ook nog eens afgesloten met een Gruwelijk Lekkere proeverij. Kom je ook mee wandelen? De wildplukwandeling wordt aangeboden in verschillende weekenden in november. 

 

4. Ontdek de tentoonstelling Gruwelijk Lekker
Heb jij de tentoonstelling Gruwelijk Lekker al bezocht dit jaar? In de tentoonstelling worden tien ingrediënten en gerechten uit een tijdvak van de Nederlandse geschiedenis onder de loep genomen. Een smaak die voor de één afschuwelijk is, vind een ander juist heel lekker. Wist je bijvoorbeeld dat knoflook in ons eten lang niet altijd vanzelfsprekend is geweest? Bekijk de tien smaken van verschillende kanten, ga op onderzoek uit en trek je conclusies: is het Gruwelijk óf Lekker? De tentoonstelling is het hele jaar door te vinden in het Entreegebouw in zaal 4.

 

tentoonstelling gruwelijk lekker

 

5. Oefen je fotografie skills
Er komen regelmatig beginnend fotografen naar ons museum. De veelzijdige natuur en de karakteristieke gebouwen lenen zich perfect voor het schieten van mooie plaatjes. Wil jij oefenen op natuur- of landschapsfotografie? In het laagseizoen kun je in alle rust jouw favoriete gebouw, paddenstoel, boom of dier fotograferen. Het Nederlands Openluchtmuseum is 44 hectare groot en behoort ook nog eens tot één van de 26 botanische tuinen van Nederland. Gegarandeerd unieke foto’s als je deze herfst langskomt!
 

herfst openluchtmuseum