Vriendendag zaterdag 8 december 2018

vriendendag 8-12 janny

Uitnodiging

Zaterdag 8 december vieren we je Vriendschap met het Nederlands Openluchtmuseum. GROOTS, feestelijk én smakelijk!

Meld je nu aan en lees hieronder het programma.

Aanmelden kan tot en met 30 november 17:00 uur en uitsluitend via onderstaande link:

JA IK MELD ME AAN!

Snert koken met Janny van der Heijden

In de Kasteelboerderij leer je alles over 'snert koken' met Janny van der Heijden (o.a. bekend van Heel Holland Bakt). Terwijl Janny ons in de Kasteelboerderij uitlegt hoe je authentieke erwtensoep maakt, maar ook hoe je daar een eigen signatuur aan kunt geven, volgen onze museumkoks het goede voorbeeld. Zij bereiden volgens recept een heerlijke kom snert voor in de pauze. Alle aanwezige Vrienden eten mee. Je krijgt tijdens Janny's uitleg het recept met ruimte voor aantekeningen zodat je later thuis aan de slag kunt met alle tips.

10:00 inloop
In de Kasteelboerderij haal je je goodie bag op. Je krijgt o.a. een mooie mok die je de hele dag mag blijven bijvullen. Neem er vooral een oliebol bij. Kijk even bij de kraampjes, praat bij met andere Vrienden, zet één van de 50  draadloze koptelefoons op en doe een verzoekje (zowel jong als oud wordt verrast in de 'Silent Disco DJ show'). Lukt het je niet een koptelefoon te bemachtigen? Van 12:30 tot 13:30 krijg je nóg een kans.

11:00 welkom
Voorzitter Cees van Woudenberg heet ons welkom, blikt terug op een bewogen jaar en schetst een toekomstbeeld.

11:30 workshop
Erwtensoep. Snert. Oer-Hollandse winterkost. VIP Janny van der Heijden belicht het verleden van dit gerecht, leert ons de kneepjes van het snert-koken en geeft tips voor een persoonlijke touch. Wij zorgen voor het basisrecept en een pen zodat je mee kunt schrijven. Eet daarna gezellig mee! Wie weet kun je Janny nog een persoonlijke tip ontfutselen tijdens de lunch.
NB: de deuren van de Kasteelboerderij gaan stipt 11:30 dicht en pas 12:30 weer open dus zorg dat je op tijd binnen bent!

12:30 lunch
Proef de heerlijke snert, uiteraard volgens recept van Janny!

13:30-16:30 retro DJ show - vinyl classics
Toen de langspeelplaat nog gemeengoed was... Laat onze vinyl-DJ je mee terug in de tijd nemen. Gris wat nootjes van tafel, vraag een verzoeknummer aan, waag een dansje. Vergeet niet je bon in te wisselen voor een biertje (kinderen krijgen een zakje snoep). Van Aretha Franklin tot Ramses Shaffy. Onze DJ is goed gesorteerd met voor ieder wat wils.

13:30-16:30 op de foto anno 1918
Laat je vereeuwigen als was het 100 jaar terug. Onze goed geoutilleerde fotograaf portretteert je in de sfeer van toen. Je krijgt de foto direct mee.

14:00-15:00 rondleiding '100 jaar open'
Laat je verrassen door onze rondleiders met een kijkje achter de schermen en een blik op jouw museum dat dit jaar 100 jaar open is voor publiek. We starten bij de Kasteelboerderij. Vanaf 14:00 uur vertrekt daar elk kwartier een groep, dus sluit gerust aan. vertrektijden: 14:00, 14:15, 14:30, 14:45 en 15:00. De rondgang duurt gemiddeld anderhalf uur.

Verder: in de Kasteelboerderij kun je de hele dag terecht als Vriend(in). Vul er je mok, lever er je bonnen in, geniet van de sfeervolle muziek, bekijk museumproducten en Vrienden-koopjes, praat bij met bestuursleden. Op het museumpark is natuurlijk ook van alles te doen! Het is tenslotte de eerste dag van de winteropenstelling. Bind de schaatsen onder, slee van de helling af, warm je handen aan de vuurtonnen en loop de winterroute.

vriendendag

Vaste locatie: Kasteelboerderij. Aanmelden is noodzakelijk, kan tot en met 30 november 17:00 uur en uitsluitend via deze link. Deelname aan de Vriendendag is exclusief voor Vrienden. Je moet dus in het bezit zijn van een eigen, gepersonaliseerde Vrienden(Museum)kaart.

Vrienden die nog nog geen nieuwe Vriendenkaart maar een VriendenMuseumkaart hebben, zijn uiteraard ook welkom.