Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen?

Als Vriend steun je het Nederlands Openluchtmuseum in haar voortbestaan en geniet je van voordeel. 
Bekijk hier de voordelen.

 

Wat zijn de prijzen?

De prijzen van het lidmaatschap - inclusief Vriendenkaart - zijn voor iedereen, jong en oud, gelijk: € 20,- per persoon per jaar.

 

Heb ik gratis toegang met een Vriendenkaart?

Nee, met de Vriendenkaart heb je geen gratis toegang. De Vriendenkaart kost namelijk maar 20 euro en dat is bijna net zoveel als een entreeticket. De meeste mensen combineren de Vriendenkaart dan ook met een Museumkaart. Je krijgt wel korting op een entreeticket: €5,- maar liefst (ook voor iedereen die je meebrengt!).

 

Hoe betaal ik?

We sturen je een betaalverzoek per mail of post. Na betaling gaan we meteen voor je aan de slag zodat je zo snel mogelijk je gepersonaliseerde Vriendenkaart(en) thuisgestuurd krijgt. Wil je meteen een geldige kaart op zak hebben? Kom dan naar onze Servicebalie (bij de entree van het museum).

 

Hoe meld ik me aan?

  • Bij de Servicebalie (direct een geldige kaart op zak) 
    Bij je bezoek kun je je via onze Servicebalie (entree) aanmelden. Je vult er ter plekke je gegevens in en na betaling (PIN of contant) krijg je direct je Vriendenkaart(en) mee. Kijk hier wanneer het museum open is.
     
  • Via de website (ongeveer 1 tot 2 weken verwerkingstijd) 
    Natuurlijk kun je ook via deze site je aanmelding regelen. Vul dan je gegevens in op het formulier en het secretariaat zal e.e.a. verwerken en je een betaalverzoek met alle informatie toesturen. Na betaling ontvang je de kaart(en). Meld je direct online aan!
     

Hoe zeg ik op?

Het opzeggen van het lidmaatschap kan te allen tijde en geschiedt bij voorkeur via het contactformulier of per e-mail. Wil je hierbij altijd je volledige naam en adres vermelden? De opzegtermijn is 1 maand. Zeg dus minimaal 1 maand voor de einddatum op.
Geef je opzegging door.

 

Hoe wijzig ik iets?

Gebruik voor alle wijzigingen die je door wilt geven ons contactformulier. Vul eerst je gegevens in en kies onderaan welke wijziging je aan ons door wilt geven. 

Hoe kan ik een verhuizing doorgeven?
Geef hier je nieuwe adres aan ons door.

Hoe kan ik een overlijdensgeval doorgeven?
Geef een overlijdensgeval aan ons door.

Hoe kan ik een e-mail adres doorgeven of wijzigen? 
Geef je nieuwe e-mail adres aan ons door.

 

Ik ben mijn kaart kwijt!

Voor het aanvragen van een vervangende kaart stuur je ons een e-mail bericht met je gegevens (naam, adres, geboortedatum) zodat wij een vervangende kaart voor je kunnen aanmaken. De verloren kaart wordt geblokkeerd. De kosten voor een vervangende kaart bedragen € 2,95 per kaart. De vervangende kaart wordt z.s.m. toegestuurd.

Ook als je kaart onleesbaar is geworden of niet meer te scannen is, kan je  een vervangend exemplaar aanvragen. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Voorwaarde is dat je de te vervangen kaart aan ons retourneert: Vereniging Vrienden NOM, o.v.v. vervangende kaart, Postbus 649, 6800 AP Arnhem.

 

Overige vragen

Heb je een vraag met betrekking tot een lidmaatschap van de vereniging Vrienden of de Vriendenkaart die hierboven niet wordt beantwoord? Neem dan contact met ons op, bij voorkeur per e-mail: vrienden@openluchtmuseum.nl

Het secretariaat is - uitzonderingen daargelaten - van dinsdag t/m vrijdag tussen 09:30 en 12.30 uur bereikbaar op 026-3576154.

Veelgestelde vragen