Agenda Vrienden

scheepswerf winter

WINTEREDITIE VRIENDENDAG

Zaterdag 8 december...

Dan organiseren we een hele mooie, winterse Vriendendag!

 

We vieren dat ons museum 100 jaar open is voor publiek, blikken terug op mooie momenten, warmen ons aan de gezellige winteropenstelling en nog veel meer. Je wordt als Vriend(in) echt eens lekker in de watten gelegd. Het wordt een topdag!

 

We nodigen je persoonlijk uit te zijner tijd. Heb je ons je e-mail adres al doorgegeven? Zo niet, doe dat dan alsnog: vrienden@openluchtmuseum.nl. 

 

ZOMEREDITIE VRIENDENDAG

17 juni: dat was een mooie zondag! Gemist? Dit hadden we voor je in petto:

 

11.00-13.00u & 15.00-17.00u 

Maak je eigen stipkunstwerk!
Drie ervaren stippers leerden je de kneepjes van het vak in de Kasteelboerderij. Op eigen materiaal of dat van de workshopgevers. Tussendoor maakte je je eigen presentje: een heuse Staphorster stipstempel voor thuis. Stippen is niet alleen immaterieel erfgoed maar ook hartstikke hip. Voor jong en oud dus!

 

11.15-11.30u & 12.00-12.15u 

Wij gaan naar Canada!
Zoals je wellicht weet is in de boerderij uit Midlum een nieuwe presentatie over emigratie naar Canada ingericht. Prinses Margriet opende 'm begin mei! Die moet je natuurlijk even zien. Je krijgt een exclusieve introductie van wetenschappelijk medewerkster Carianne van Dorst. Aanmelden hoeft niet.

 

13.30-14.30u 

Presentatie Streeksieradenboek
Onder belangstelling van genodigden werd tussen 13.30 en 14.30 uur het uit de erfenis van Diek Stegeman tot stand gekomen Streeksieradenboek gepresenteerd. Het was een emotionele presentatie van een prachtig boek dat Vrienden uiteraard met extra korting konden bemachtigen.


De Kasteelboerderij was die dag ons trefpunt. Je kon er een praatje maken met andere Vrienden, de boekpresentatie bijwonen, een stipworkshop volgen of lekker even bijkomen met een hapje en drankje.