Tentoonstelling

website

Tentoonstelling Gruwelijk Lekker!

Ontdek smaken door de eeuwen heen zwam

Door de geschiedenis heen zijn er veel gerechten of ingrediënten die we nu afschuwelijk vinden of juist heel lekker. En
in de loop van je leven kan je mening over wat lekker is of niet ook nog veranderen. Daarbij: wat jij afschuwelijk vindt, vindt een ander weer heerlijk. De basis voor je oordeel is de smaak of geur van een gerecht, het uiterlijk, het imago of een taboe. Wist je dat men vroeger hond at of dat knoflook in ons eten lang niet altijd vanzelfsprekend is geweest?

 

In Gruwelijk Lekker nemen we 10 gerechten en ingrediënten uit een tijdvak van de Nederlandse geschiedenis onder de loep. Het is 'historisch' eten, maar je kunt je er nu nog prima mee voeden. Willen we dat wel of willen we dat niet? En waarom het één wel en het ander niet? Ontdek wat je lekker vindt, wat meteen onsmakelijk lijkt en waar je nieuwsgierig naar bent geworden. Bekijk het eten van verschillende kanten, ga op onderzoek uit en trek je conclusies: is het
Gruwelijk of Lekker?

 

De tentoonstelling is het hele jaar door te vinden in het Entreegebouw. Ga meteen rechts, bewonder de Canon van Nederland, en kom uit bij de tentoonstelling Gruwelijk Lekker in zaal 4. 

 

Klik hier voor meer info over de smaken