Geld doneren

Geld doneren

Als museum vinden wij het belangrijk om de kwaliteit van ons erfgoed te waarborgen en nieuwe activiteiten te blijven ontwikkelen. Logo CBF
Om dit te realiseren, hebben wij jouw steun hard nodig. Je kunt het museum steunen door Donateur te worden, een eenmalige schenking te doen of bij te dragen met een periodieke schenking (met bijbehorende fiscale voordelen). Tevens kun je het Nederlands Openluchtmuseum benoemen tot je (mede-)erfgenaam.
Jouw donatie is belangrijk zodat het Openluchtmuseum ook voor toekomstige generaties aantrekkelijk kan blijven. 

Het doen van een eenmalige schenking is heel eenvoudig en kan via het formulier onderaan deze pagina. Op het formulier kun je precies aangeven hoeveel je wilt doneren. Ook in het geval van een eenmalige schenking kan er sprake zijn van belastingvoordeel. 
Wil je hier meer over weten, neem dan contact op. Ook voor meer informatie over Donateurschap, een periodieke donatie of het nalaten van een bedrag kun je terecht bij de afdeling Development: development@openluchtmuseum.nl, of neem contact op met Jacomine Hendrikse, relatiemanager Development, via het nummer 026 200 651 7.
 

Word Donateur

Help mee de geschiedenis dichterbij te brengen! Word donateur van het Nederlands Openluchtmuseum. Je bent al Donateur vanaf € 250,-. 
Wil je je voor een langere periode verbinden aan het Openluchtmuseum? Leg dan je schenking van € 250,- of een hoger bedrag naar keuze vast voor een periode van 5 jaar. Zo geniet je optimaal van de fiscale voordelen. 
Je kunt ervoor kiezen om jouw gift te oormerken en bij te dragen aan een speciaal project, of steun de algemene doelstelling van het Openluchtmuseum. Jouw bijdrage maakt het mogelijk ons erfgoed voor de toekomst te behouden en zichtbaar te houden voor het publiek.

Als Donateur van het museum word je uitgenodigd voor één of meerdere exclusieve bijeenkomst(en) in het Openluchtmuseum per jaar. Hier word je op de hoogte gehouden van het nieuws over de belangrijkste projecten die het museum ontwikkelt. Uiteraard krijg je gratis toegang tot het Openluchtmuseum, korting in de museumwinkel, horeca en op het parkeren. 

Een voorbeeld ter illustratie van het fiscale voordeel: 
Stel je hebt een drempelinkomen van € 40.000,- per jaar. Als je dan eenmalig een bedrag van € 1.250,- wilt doneren, kan je € 443,- terugvragen aan de Belastingdienst. De donatie kost je netto € 807,-. 
Als je, met hetzelfde drempelinkomen, het bedrag van € 1.250,- periodiek schenkt (verdeeld over 5 jaar), kan je € 595,- terugvragen aan de Belastingdienst. De donatie kost je netto dan slechts € 655,-. Per jaar is dit € 131,-. 

Wil je meer doen? Dan is het mogelijk om lid te worden van de 12 Provinciën, een exclusief gezelschap van betrokken particulieren. 
 

Nalaten

Je kunt het museum ook steunen door een bepaald bedrag na te laten. Dat kan door het Openluchtmuseum als (mede-)erfgenaam te benoemen. Je kunt zelf aangeven welk percentage van je nalatenschap je aan het museum wilt geven. Dit wordt vastgelegd in je testament. Het is mogelijk om dit geld te besteden aan een vooraf afgesproken specifiek project, onderwerp of voorwerp. Ook is het mogelijk om, vanaf een bepaald bedrag, een Fonds op Naam op te richten. Wij denken graag met jou mee over de mogelijkheden.

 

Bekijk de folder 'Geef aan het Nederlands Openluchtmuseum'

 

RSIN

Het Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer (RSIN) van het Nederlands Openluchtmuseum is: 008 – 583432.

Bereken hier hoe groot uw belastingvoordeel is bij het doen van een donatie.
 

 

Doneer geld aan het museum