Geld doneren

Geld doneren

Als museum vinden wij het belangrijk om de kwaliteit van ons erfgoed te Logo CBFwaarborgen en nieuwe activiteiten te blijven ontwikkelen. Om dit te realiseren, hebben wij jouw steun hard nodig. Je kunt ons steunen door een eenmalige schenking te doen of periodiek geld te doneren (met bijbehorende fiscale voordelen). Daarnaast kun je het Nederlands Openluchtmuseum benoemen tot je (mede-) erfgenaam. Jouw donatie is belangrijk zodat het Openluchtmuseum kan blijven bestaan in al haar glorie, ook voor toekomstige generaties. 

 

Voor meer informatie over het doen van een eenmalige schenking of periodieke donatie of het nalaten van een bedrag, kun je contact opnemen met Elisabeth van Overloop, Relatiemanager Sponsoring & Particulieren van het Openluchtmuseum.

 

Mail of bel 06-16361190.

 

Eenmalige schenking

Het doen van een eenmalige schenking is heel eenvoudig en kan via onderstaand formulier op deze pagina. Op het formulier kun je precies aangeven hoeveel je wilt doneren. Ook in het geval van een eenmalige schenking kan er sprake zijn van belastingvoordeel.
 

Een voorbeeld ter illustratie:
Stel: je wilt eenmalig een bedrag van € 1000,- doneren aan het museum en je hebt een drempelinkomen van € 40.000 per jaar. Dan kun je ruim € 440,- terugvragen aan de Belastingdienst. De donatie kost je dus netto nog geen € 560,-.
 

Periodieke donatie

Wil je periodiek doneren aan het Openluchtmuseum? Dan kun je jouw donaties in een notariële akte vast laten leggen. Tegenwoordig volstaat een schriftelijke overeenkomst, zonder tussenkomst van een notaris, ook. Het bedrag dat jij wilt doneren, wordt voor een periode van vijf jaar vastgelegd. Het belastingvoordeel bij een periodieke donatie is groter dan bij een eenmalige schenking omdat het volledige bedrag aftrekbaar is. 
 

Een voorbeeld ter illustratie:
Stel: je wilt periodiek (voor vijf jaar) een bedrag van € 250,- doneren aan het museum en je hebt een drempelinkomen van € 40.000 per jaar. Dan kun je ruim € 130,- per jaar terugvragen aan de Belastingdienst. De donatie kost je dus netto nog geen € 120,- per jaar.
 

Nalaten

Je kunt het museum ook steunen door een bepaald bedrag na te laten. Dat kan door het Openluchtmuseum als erfgenaam te benoemen. Je kunt zelf aangeven welk percentage van je nalatenschap je aan het museum wilt geven. Dit wordt vastgelegd in je testament. Het is mogelijk om dit geld te besteden aan een vooraf afgesproken specifiek project, onderwerp of voorwerp. Ook is het mogelijk, vanaf een bepaald bedrag, een Fonds op Naam op te richten.
 

RSIN

Het Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer (RSIN) van het Nederlands Openluchtmuseum is: 008 – 583432. 

Bereken hier hoe groot uw belastingvoordeel is bij het doen van een donatie.

 

Doneer geld aan het museum