Rondleiding Evacuees

Rondleiding Evacuees

Onze enthousiaste en deskundige rondleiders vertellen je allerlei wetenswaardigheden over onze historische gebouwen en het leven van vroegere bewoners. De rondleidingen zijn gratis voor bezoekers, je hoeft je niet aan te melden. Lees meer over reguliere rondleidingen

Ieder weekend in september zijn er speciale rondleidingen langs de gebouwen die tijdens de evacuatie van Arnhem werden bewoond door buurtgenoten. De rondleider neemt de bezoekers mee naar plekken in het museum die normaal niet toegankelijk zijn, en vertelt verhalen van de mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het museum woonden. 

Data: zaterdagen & zondagen – 15, 16, 22, 23, 29 en 30 september.

Tijd: 13:00 uur.

De rondleidingen zijn gratis voor museumbezoekers. Inschrijven is niet nodig. Start op het Entreeplein.

 

Evacuees onder dak

In de Stellingmolen uit Delft – onderkomen van drie verzetsmensen – is een audiovisuele presentatie te zien over de evacuatie. Uniek fotomateriaal van (o.a.) P.J. de Booys en gesproken dagboekfragmenten van de vrouw van de waarnemend directeur Glazema, vertellen het verhaal van een bewogen periode, waarin het museum een cruciale rol speelde in het dagelijkse leven van 600 evacués uit de wijken Alteveer en Geitenkamp.

 

Rondleiding Evacuees