zijhij proeverij

Wat ga je doen?

Reis mee door een eeuw culinaire keukens! Van de eerste naar de tweede wereldoorlog. De opkomst van damesbladen en huishoudscholen en de strijd voor de rechten van de vrouw. Van warme lunch thuis naar lunchtrommeltje op het werk. Van stevige pot naar verfijnde maaltijd. Een eeuw waarin 'lawaai jus' veranderde in een room champignons-saus. Vleeseters vegetariërs werden en gevulde courgettebloem een gerecht. En Indische invloeden met de militairen mee terug naar Nederland waaiden.

Carolina Verhoeven en June Hoenders van het Culinair Erfgoed Centrum hebben een historisch lekkere lunch samengesteld met hapjes die speciaal voor vrouwen óf voor mannen bereid zijn. Je leert waarom welk gerecht aan wie geserveerd werd. We praten samen over de verschillen en leren waarom bepaalde gerechten specifiek aan mannen of aan vrouwen geserveerd worden.

 

Wanneer?

20 oktober om 12.30 uur

27 oktober om 12.30 uur 

 

Waar en hoeveel?

De kosten voor deze lunch zijn € 12,50 per persoon. Het is bijzondere historische beleving die ongeveer een uur duurt. De proeverij vindt plaats op een museumlocatie. 

 

 

Pastei

 


 

Aanmelden

De kosten voor deze lunch zijn € 12,50 per persoon. Er wordt rekening gehouden met allergieën. Minimaal 10 deelnemers, maximaal 20. Schrijf je snel in, schuif aan en proef mee!