premiere 1

Op het moment dat de stad Arnhem in 1944 in vuur en vlam staat, krijgt de familie van Henk Mos het bevel de Geitenkamp in Arnhem te verlaten. Ze vertrekken naar Leiden. Het gezin wil overleven…

 

Arnhemmer Henk Mos vertelt in de door het Openluchtmuseum geproduceerde documentaire Naar de bollen en terug zijn persoonlijke verhaal. Het is een intieme documentaire geworden die het verhaal van de toen nog jonge Arnhemmer een plek geeft in de grote geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. De barre tocht naar Leiden, het eten van tulpenbollen, de verwarring en angst die Henk voelde. 

 

De documentaire Naar de bollen en terug geeft een bijzondere doorkijk in het leven van een jongen wiens leven op z’n kop werd gezet. Het Nederlands Openluchtmuseum, Pathé bioscopen en Hotel Haarhuis bieden deze documentaire aan de stad Arnhem aan. Het is het verhaal van de stad in oorlogstijd. Het Nederlands Openluchtmuseum, Pathé en Hotel Haarhuis hebben afzonderlijk ook hun historische verhaal tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 

Op donderdag 19 september gaat de documentaire officieel in première in bioscoop Pathé. Je kunt de documentaire ook bekijken in het Auditorium in het museum op onderstaande data:

 

28 september 12.30 - 13.30
29 september 12.30 - 13.30

 

Heb jij ook een bijzonder verhaal dat je graag met ons zou willen delen? Stuur een mailtje naar marketing@openluchtmuseum.nl.

 

henk mos