Museale gebouwen rij 2

Poffertjeskraam

De geur van versgebakken poffertjes maakt jong en oud vrolijk! Deze verplaatsbare poffertjeskraam, die met haar nostalgische wandschilderingen en intieme coupés met gordijntjes zoete herinneringen aan vroeger oproept, stond veertig jaar lang elke zomer in Epe. Eigenaar J. van der Schoot bakte er poffertjes, beignets en wafels. In het midden van de 19e eeuw waren poffertjesen wafelkramen de luxere ontmoetingsplaatsen tijdens de jaarmarkt of kermis. Kermisklanten genoten er niet alleen van het kermisgebak, maar ook van sterke drank en muziek. Tot in de jaren dertig van de twintigste eeuw trokken poffertjeskramen voornamelijk welgestelde klanten. Wie minder te besteden had, kocht zijn lekkers bij de simpele kramen voor plaatkoeken en oliebollen.

Zaalcapaciteit per type opstelling

Buffet Feest
70 100

 

Evenemententerrein

Het Openluchtmuseum is de perfecte locatie voor grote bedrijfsevenementen vol afwisseling. Een jubileum, relatiedag of een feest voor al je relaties of personeel krijgt een echte plus in het 44 hectare grote park. Duizenden mensen kunnen er meedoen aan educatieve of speelse activiteiten in en rond historische gebouwen, die wellicht aansluiten bij de aard van je bedrijf of organisatie. Medewerkers van het museum hebben de ervaring en passie om bedrijfsevenementen in de puntjes te organiseren.
 

Nederlands Hervormde kerk

De serene sfeer in dit eenvoudige kerkje, grijpt terug naar die van het begin van de 20e eeuw. Het protestantse kerkgebouw is ruim 200 jaar ouder. Voor de 17e eeuwse preekstoel ligt de dooptuin. Aan weerszijden van de preekstoel staan de banken, waar de leden van de kerkenraad plaatsnamen. Het gewone kerkvolk zat op de stoelen. De consistoriekamer is in 1929 achter de kerk gebouwd. Op het balkon lijkt een orgel te staan. Schijn bedriegt: het is een imitatie‑orgelfront dat sinds 1902 het Vocalion, een bijzonder type harmonium, verhult. De streek rond ’s‑Heerenhoek ontwikkelde zich in de 19e eeuw tot overwegend katholiek. De hervormde gemeente was klein en dus vrij arm. Geld voor een echt orgel in de kerk was er niet.

Prijzen bruiloft

Fotolocatie Burgerlijk huwelijk
Gratis* vanaf €235,-