Ken je geschiedenis

KEN JE GESCHIEDENIS?!

 

Ken je Geschiedenis #1 | Trijntje

De Canon van Nederland presentatie geeft de geschiedenis van ons land weer, maar het blijkt niet altijd gemakkelijk om sommige voorwerpen uit de Canon te herkennen. Heb jij bijvoorbeeld wel eens gehoord van Trijntje?

 

 

Ken je Geschiedenis #2 | Leprozenklepper

De Canon van Nederland presentatie geeft de geschiedenis van ons land weer, maar het blijkt niet altijd gemakkelijk om sommige voorwerpen uit de Canon te herkennen. Heb jij bijvoorbeeld wel eens gehoord van een Leprozenklepper?

 

 

Ken je Geschiedenis #3 | Slavernij bordje

De Canon van Nederland presentatie geeft de geschiedenis van ons land weer, maar het blijkt niet altijd gemakkelijk om sommige voorwerpen uit de Canon te herkennen. Heb jij bijvoorbeeld wel eens gehoord van dit Delfts Blauwe bordje?

Ken je Geschiedenis #4 | Bevrijdingsrok

De Canon van Nederland presentatie geeft de geschiedenis van ons land weer, maar het blijkt niet altijd gemakkelijk om sommige voorwerpen uit de Canon te herkennen. Heb jij bijvoorbeeld wel eens gehoord van een Bevrijdingsrok?

Ken je Geschiedenis #5 | Dobbelstenen

De Canon van Nederland presentatie geeft de geschiedenis van ons land weer, maar het blijkt niet altijd gemakkelijk om sommige voorwerpen uit de Canon te herkennen. Wist jij dat er zo'n 2000 jaar geleden al dobbelspellen werden gespeeld?

Ken je Geschiedenis #6 | VOC Brandmerk

De Canon van Nederland presentatie geeft de geschiedenis van ons land weer, maar het blijkt niet altijd gemakkelijk om sommige voorwerpen uit de Canon te herkennen. Weet jij waar een VOC Brandmerk voor dient?