Onopgeloste zaken

Speurtocht onopgeloste zaken in het Openluchtmuseum

Onopgeloste zaken

Algemeen: Onopgeloste zaken

Onopgeloste Zaken is een speurtocht voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar oud. Deze speurtocht duurt 1,5 tot 3 uur. Te boeken in het hoogseizoen, 29 maart 2019 tot 27 oktober 2019. De deelnemers maken bij het doen van de speurtocht gebruik van hun eigen telefoon met daarop de gratis app TOURtoDO met als tourcode: 1759. De app wordt gebruikt als leidraad van de speurtocht en is ook het medium waarin de antwoorden worden ingevuld. De app wordt bij voorkeur vooraf thuis of op school gedownload. 

Het doel van de speurtocht is het oplossen van de ‘onopgeloste zaken’. De ‘onopgeloste zaken’ zijn waargebeurde criminele zaken, afkomstig uit het verleden. In het museumpark ontdekken de deelnemers aanwijzingen die hen verder op weg helpen. Zelfstandig of in kleine groepjes van drie tot vier deelnemers gaan de jongeren op pad. Door de speurtocht Onopgeloste Zaken leer je op een speelse en hedendaagse manier het museum met haar highlights kennen.

Meer info: Onopgeloste zaken

Bij de entreeprijs van een schoolreis zitten de speurtochten inbegrepen. Je kunt bij de reservering aangeven of je de speurtochten wilt afnemen. Om de misdaden succesvol op te kunnen lossen wordt er gebruik gemaakt van:
- De gratis app van Tourtodoplus, met als tourcode: 1759. Op deze app vinden de leerlingen alle onopgeloste misdaden, de hoofdvragen, introductiefilmpjes en er is de mogelijkheid om antwoorden in te vullen en punten te verdienen.
- Aanwijzingen op papier; zoals een plattegrond met alle locaties en aanwijzingen.
- Items in het park, hier en daar buit is verstopt of zijn aanwijzingen te vinden zoals een bebloede zweep of een brief. 


Na afloop kan bij de infobalie een beloning en een krantje worden opgehaald met historische krantenknipsels waarin de ware toedracht van de zaken staan beschreven. Voor meer informatie: zie de introductiebrief voor docenten.

Details

Onopgeloste zaken

Aandachtsgebied: Onopgeloste zaken

Voor
jongeren 12-16 jaar
O.l.v.
geen begeleiding
Prijs

€ 6,00

P.l. incl. entree
Aantal
n.v.t.
Tijd
10.00 - 17.00 uur
Duur
1.5 tot 3 uur
Bel mij!

Je wordt op werkdagen binnen 24 uur door één van onze medewerkers gebeld. (Alle velden verplicht.)

Aanhef

Liever zelf bellen?

Telefoon icon +31 (0)26-3576123