Canon van Nederland Groep 5 & 6

Canon van Nederland voor kinderen

Canon van Nederland Groep 5 & 6

Algemeen

Geschiedenis ervaren met hoofd, hart en handen: dat is waar het Nederlands Openluchtmuseum voor staat. De Canon van Nederland is de nieuwste presentatie die vanaf september in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is te zien. Alle zintuigen worden geprikkeld en we verbinden het heden met het verleden. Want wie zich in zijn verleden verdiept, leert zichzelf beter kennen. Dat is onze overtuiging.

 


Programma groep 5 en 6 

Laat je leerlingen in de huid kruipen van historische personages uit de geschiedenis. Aan de hand van de thema’s eten, spelen en licht leren ze hun alledaagse leven kennen. Wat at Trijntje die leefde 5.000 jaar voor Christus? Hoe was het voor een kind om te werken in een porseleinfabriek? En waarmee speelden Bataafse kinderen in de Romeinse tijd? Door doe-opdrachten krijgen ze een compleet beeld van de personages. Ook in het museumpark gaan ze in een groepje op pad waar ze kennis maken met een persoon uit de geschiedenis van alledag. 

 

In het museumpark gaan ze in een groepje op pad waar ze kennis maken met één persoon uit de geschiedenis. Misschien leren ze Hilko kennen. Een arme boerenzoon uit Groningen. Of Truus die woonde in de Watersnoodwoning, de zoon uit het Marker Vissershuisje of de dochter van boer van Essen. Hoe sliep men vroeger? Wat werd er gegeten? Hoe zag een tandenborstel er vroeger uit? En in wat voor soort huis werd er geleefd? De leerlingen stappen in het huis van leeftijdsgenoten vroeger. Ze passen kleding, lopen op klompen en voeren karweitjes uit die vroeger heel gewoon waren. Alle opdrachten worden uitgevoerd aan de hand van een opdrachtenboekje met stickers. 
 

Uitbreidingsmogelijkheden bij dit arrangement
Voortgezet Onderwijs
Details

Traktatie bij de bakker

Van al dat plezier maken en nieuwe dingen ontdekken krijgen leerlingen vast trek. Bij de bakker kunnen ze een heerlijke traktatie halen. Een ambachtelijke krentenbol met koude limonade.

Bekijk onze arrangementen voor het basisonderwijs en voorgezet onderwijs.

€ 2,25

Details

IJskoude verrassing

Verras op een mooie dag in het Openluchtmuseum je leerlingen tijdens de schoolreis of na de museumles met een waterijsje.

Bekijk onze arrangementen voor het basisonderwijs en voorgezet onderwijs.

Vanaf

€ 0,75

Per kind
Vanaf

€ 0,75

Per persoon
Details

Lange piepers

Bij een schooluitje hoort ook iets lekkers te eten. Als tussendoortje of als afsluiting van de leuke en leerzame dag. Bij de frietbakkerij kunnen leerlingen frietjes met mayonaise en limonade krijgen. 

Bekijk onze arrangementen voor het basisonderwijs en voorgezet onderwijs.

€ 3,50

Per leerling

€ 3,50

Per volwassene
Details

Canon van Nederland Groep 5 & 6

Schoolprojecten Canon van Nederland BO

Voor
Basisonderwijs
O.l.v.
Museumdocenten
Schoolbegeleiders
Prijs

€ 4,00

Museumles p.l.

€ 9,00

Museumles p.l.
Aantal
max. 30 leerlingen per project
Tijd
Aanvang elk heel uur 09.00 - 13.00
Duur
3 uur
Inclusief
  • Museumdocent
  • Parkeren bus/auto's

Extra inbegrepen bij schoolreis

  • Toegang tot het park
  • € 5,- korting voor museumkaarthouders
Bel mij!

Je wordt op werkdagen binnen 24 uur door één van onze medewerkers gebeld. (Alle velden verplicht.)

Aanhef

Liever zelf bellen?

Telefoon icon +31 (0)26-3576123