20/06/2018
Op History in Concert werken musea door heel Nederland voor het eerst samen met bekende muzikanten en schrijvers. In een unieke combinatie van muziek, geschiedenis en gesprekken belichten zij thema’s uit de Nederlandse geschiedenis. Luister naar de persoonlijke verhalen van Nederlands grootste…
19/06/2018
Hoe zorg je ervoor dat ambachten ook in de toekomst relevant blijven voor ‘de markt’ en aantrekkelijk blijven voor nieuwe beoefenaars? Daarvoor is innovatie van de ambachten essentieel: laat de ambachten zich vernieuwen en aansluiten bij ontwikkelingen van de markt van nu.
18/06/2018
Nederlands Openluchtmuseum geeft met unieke uitgave een kijkje in rijke sieradencollectie De afgelopen jaren zijn er verschillende boeken verschenen over sieraden uit een bepaalde regio. In het boek ‘Streeksieraden’ zijn ruim 240 sieraden uit het hele land te zien. En dat is uniek.
02/06/2018
Het Nederlands Openluchtmuseum heeft samen met Kossmann.dejong de zilveren European Design award ontvangen voor de presentatie ‘Canon van Nederland’ die sinds september 2017 open is voor publiek.
31/05/2018
Directie Nederlands Openluchtmuseum neemt besluit om tram van 4 juni tot en met 15 juni niet te laten rijden. Zoals het veiligheidsprotocol voorschrijft, dient er dagelijks een tramcoördinator aanwezig te zijn. De personele bezetting kan op dit moment niet gegarandeerd worden.
18/05/2018
Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk presenteert sinds vrijdag 18 mei drie iconische topstukken uit de Nederlandse geschiedenis. De iconische voorwerpen zijn speciaal geselecteerd voor de Canon van Nederland en geven een bijzondere kijk op de geschiedenis van de watersnood.
17/05/2018
Kossmann.dejong en het Openluchtmuseum hebben op 16 mei de International Award gewonnen bij de Museums + Heritage Awards for Excellence voor de presentatie Canon van Nederland. De Awards worden gezien als de Oscars van de museumwereld.
01/05/2018
Het Nederlands Openluchtmuseum heeft een aanbieding gekregen voor een houten vakantiewoning, gelegen in het bos tussen Zutphen en Lochem. Aan de woning zijn meerdere historisch interessante verhaallagen verbonden.
17/04/2018

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opende donderdagmiddag 3 mei in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem de presentatie ‘Wij gaan naar Canada’.