Wij zijn genomineerd voor de Cinekid Leeuw

Wij zijn genomineerd voor de Cinekid Leeuw

Dit jaar zonden ruim 70 makers hun beste producties in. De inzendingen kwamen uit alle delen van de wereld, waren van hoge kwaliteit en uiteenlopende aard; commerciële console games, onafhankelijke apps, mixedmedia-installaties en bijzondere tools passeerden de revue.

De vakjury, bestaande uit Astrid Poot, Anton Damen, Karel Millenaar, Matthijs Dierckx en Douwe-Sjoerd Boschman, heeft er uiteindelijk 12 geselecteerd die kans maken op de Cinekid Leeuw. Er werd gelet op kwaliteit, innovatie en authenticiteit, waarbij artwork, gebruiksgemak, interactie ontwerp, geluid en verhaallijn belangrijke criteria waren.
 

De genomineerden voor de Cinekid Leeuw Beste Nieuwe Media Productie 2016 zijn:

·         De Alles Machine, Tinybop Inc. (VS)

·         Dash & Dot Robots, Make Wonder, Tools for Talents (VS)

·         LEGO Dimensions, Warner Bros (NL)

·         Lines, Gamious (NL)

·         Love You to Bits, Alike Studio, Pati.io (SP)

·         Lovers in a Dangerous Spacetime, Asteriod Base (CA)

·         Orchids to Dusk, Pol Clarissou (FR)

·         Prune, Joel McDonald (VS)

·         Tearaway Unfolded, Media Molecule (GB)

·         Toca Dance, Toca Boca (SE)

·         Verhalentafel Openluchtmuseum, Studio Kloek, Nederlands Openluchtmuseum (NL)

·         Waterliniemuseum: Sterk Water, IJsfontein, Platvorm en Duinzand, Waterliniemuseum (NL)
 

De genomineerde producties zullen te zien zijn in het MediaLab tijdens het Cinekid Festival, van zaterdag 15 oktober tot en met vrijdag 21 oktober 2016. Het MediaLab is met 1.200 m2 de grootste interactieve digitale speeltuin van de wereld, met de nieuwste games, virtual reality installaties, 3D werelden, puzzelen, programmeren.

Uit de twaalf nominaties kiest de jury een winnaar voor de juryprijs. Daarnaast wordt er een publieksprijs uitgereikt: kinderen kunnen hiervoor stemmen op alle aanwezige werken in het MediaLab. Tijdens de prijsuitreiking op vrijdag 21 oktober 2016 maakt Cinekid de winnaars bekend. De winnaar van de Beste Nieuwe Media Productie 2016 (juryprijs) ontvangt een bedrag van € 7,500,-.

Delen