Snackbar uit Maaskantje niet in Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum is afgelopen week opnieuw benaderd met de vraag of er interesse is om de snackbar uit Maaskantje over te nemen. Het museum ontvangt met enige regelmaat uiteenlopende verzoeken of materieel erfgoed een plek kan krijgen in het museum en beoordeelt deze aanvragen altijd met grote zorg.

Een aantal toetsingscriteria worden daarbij in acht genomen, voordat er daadwerkelijk overwogen wordt of materieel erfgoed opgenomen kan worden in het Nederlands Openluchtmuseum en past binnen het collectiebeleidsplan. Zo wordt er kritisch gekeken of het materieel erfgoed een representatieve en substantiële rol heeft gespeeld in de totale Nederlandse geschiedenis.

Die relevantie is niet van toepassing op de snackbar uit Maaskantje en deze zal dan ook niet worden opgenomen door het Nederlands Openluchtmuseum.