Nieuwe opzet Landleven

Nieuwe opzet Landleven

Landleven

 

Kennis en praktijk komen samen tijdens Landleven in de Praktijk. Een nieuw initiatief van Landleven wat van 6 t/m 9 september plaatsvindt in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Het evenement biedt diverse workshops verdeeld over de thema’s waar Landleven voor staat: Dieren, Koken & Bakken, Creatief en Tuin & Erf. Landleven in de Praktijk is een grote speeltuin voor buitenmensen die al doende willen leren. 

Welke grond is geschikt voor welke plant? Waar plant of zaai je ze? En wat is de plantafstand? Tuinliefhebbers worstelen regelmatig met deze vragen. Ze krijgen ze in Arnhem beantwoord door een professioneel team van instructeurs. 

In de workshop kippen houden leert men alles over kippen. Welk ras kies je? Welke huisvesting is nodig? Hoe hou je een kip vast? Welk gedrag hoort bij welk ras? Allemaal vragen die beantwoord worden tijdens de 2,5 durende workshop kippen houden. Uniek is de ‘speed date’ voor kippenliefhebbers. Na de workshop ontmoet je de rassen in het museum door een ‘speed date’ langs de diverse boerderijen.

Er zijn verder workshops ecologisch moestuinieren, schilderen, fotografie, tuinvogels herkennen en imkeren. Het zijn slechts een paar voorbeelden van de workshops op Landleven in de Praktijk. Het unieke van het evenement is de veelzijdigheid van onderwerpen voor hobbytuinders, dierenliefhebbers, koks en buitenmensen in het algemeen. Voor hem en haar. 

Meer informatie: landlevenindepraktijk.nl 
 

 

Imker      Kuikentje

Delen