Nederlands Openluchtmuseum ontvangt € 924.474 van BankGiro Loterij

Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij heeft het Nederlands Openluchtmuseum een bijdrage van € 500.000 ontvangen voor verlevendiging plus € 424.474 uit geoormerkt werven. De uitreiking vond 12 februari plaats in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

Dankzij de bijdrage van de deelnemers van de BankGiro Loterij wordt verlevendiging in het museum gerealiseerd. Ambachten komen tot leven: er wordt onder andere stroop gekookt, papier geschept, ijzer gesmeed en bier gebrouwen. In de afgelopen jaren werden met steun van de BankGiro Loterij diverse projecten gerealiseerd. Er is een bijdrage geleverd aan de tentoonstelling 'Canon van Nederland', de stroopkokerij en het ‘Turkenpension’ in de Amsterdamse Westerstraat, over de aankomst van gastarbeiders in Nederland. Een deel van de bijdrage wordt dit jaar gebruikt voor de aanleg van een nieuwe speeltuin. Deze wordt bij de start van het seizoen, op vrijdag 29 maart, officieel in gebruik genomen.

BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland waar bijna 600.000 Nederlanders aan meespelen. De deelnemers van de BankGiro Loterij dragen met hun deelname miljoenen euro’s bij aan cultuur in Nederland. In totaal werd er ruim 79,4 miljoen euro verdeeld onder 77 organisaties. Het is het hoogste bedrag ooit, bijna 5 miljoen meer dan vorig jaar.

GoedGeldGala