Minister Jet Bussemaker verwelkomt 75.000ste deelnemer Museum Plus Bus

Minister Jet Bussemaker verwelkomt 75.000ste deelnemer Museum Plus Bus

Den Haag, 11 juni 2013 - Vanochtend verwelkomde de Museum Plus Bus zijn 75.000ste deelnemer sinds zijn oprichting in 2008. De 75.000 deelnemer is feestelijk ontvangen door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker in het Gemeentemuseum Den Haag.

Samen met de 75.000ste deelnemer onthulde zij een reproductie van een onbekende parel uit de grote Mondriaan collectie van het Gemeentemuseum Den Haag op de Museum Plus Bus. Het schilderij "Vuurtoren bij Westkapelle", is begin 2013 gerestaureerd met financiële steun van de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, tevens founder van de Museum Plus Bus. Na de onthulling vertelde de minister kort iets over het kunstwerk aan de voltallige groep senioren die de 75.000ste deelnemer vergezelden.

Minister Jet Bussemaker: "Ik gun iedereen een leven met kunst en cultuur. Heel mooi dat door dit initiatief van samenwerkende musea mensen die anders niet in een museum komen de kans krijgen te genieten van ons erfgoed”. De 75.000ste deelnemer, mevrouw Tol – Runderkamp uit Volendam, reageerde als volgt: "Het is een wonder! Het is prachtig dat de
initiatief mogelijk is". Na het vertrek van de minister vervolgde de groep senioren zijn bezoek aan het museum.

Sigrid van Aken, aanwezig namens de BankGiro Loterij: "De BankGiro Loterij helpt musea graag bij kunst aankopen. Daarbij is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen dit te zien krijgen. De senioren helpen wij daarbij graag met deze Museum Plus Bussen".

Paul Mosterd, voorzitter bestuur Museum Plus Bus:"Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij is zo'n groot project met inmiddels 12 deelnemende musea en nu al 75.000 senioren mogelijk".

Museum Plus Bus
De Museum Plus Bus is in 2008 opgericht op initiatief van zeven musea en biedt senioren die daar niet meer zelfstandig toe in staat zijn een cultureel dagje uit. Sinds maart 2012 zijn er vijf musea bijgekomen en rijden er twee bussen. De deelnemende musea van de Museum Plus Bus zijn: Cobra Museum voor Moderne Kunst, Gemeentemuseum Den Haag, Hermitage
Amsterdam, Joods Historisch Museum, Kröller-Müller Museum, Mauritshuis, Museum Boijmans Van Beuningen, Museum Het Valkhof, Nederlands Openluchtmuseum, Rijksmuseum, TwentseWelle en het Van Gogh Museum.

BankGiro Loterij
Founder BankGiro Loterij maakt de Museum Plus Bus vanaf de start in 2008 financieel mogelijk. De genereuze steun van de BankGiro Loterij stelt de Museum Plus Bus in staat om het arrangement (entree, koffie/thee en rondleiding) gratis aan te bieden. Sinds de start ondersteunden de deelnemers van de BankGiro Loterij de Museum Plus Bus met in totaal 3,3
miljoen euro. De BankGiro Loterij zorgt ervoor dat het project in ieder geval tot 2015 landelijk doorgang vindt.

Delen