Lefgozers/waaghalzen gezocht

Lefgozers/waaghalzen gezocht

Win een nacht in de natuur
Natuurmonumenten en het Openluchtmuseum zoeken waaghalzen en lefgozers (M/J) tussen de 8 en 12 jaar die het aandurven om op 14 december a.s. de nacht door te brengen midden in de bossen van Nationaal Park Veluwezoom. We dwalen door de pikdonkere nacht en verbazen ons over onbekende geluiden van het bos. Voordat we onder de dekens kruipen, kijken we naar de sterren en luisteren naar verhalen bij de houtkachel in de tent.

Wil je meedoen? Vertel ons waarom jij niet bang bent in het donker en wie weet word jij uitgekozen.  Wees er snel bij want er is maar plaats voor vijf durfals. Ieder kind mag 1 ouder of begeleider meenemen. Op de website van Natuurmonumenten vind je meer informatie en een deelnameformulier  en misschien win jij wel een Nacht in de Natuur in Nationaal Park de Veluwezoom.

Bangmakers van alle tijden
Wie niet wordt gekozen of wie net iets minder heldhaftig is komt naar de themadag Bangmakers van alle tijden  op zondag 15 december van 10.00 tot 18.00 uur in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem.

Agnes van den Berg houdt een lezing oververborgen angst voor de natuur’. Als omgevingspsychologe deed zij onderzoek naar onze angst voor grote, kleine en vermeende dreigingen van de natuur. We zijn banger voor spinnen dan voor auto’s, maar haast onzichtbare teken vormen een groter gevaar voor onze gezondheid dan wolven. Waar komen onze angsten vandaan en hoe gaan we er mee om als burgers en beleidsmakers? – voor volwassenen

Moedige kinderen (ver)dwalen door het schemerige verlaten museumbos. Onderweg ontdekken ze allerlei ouderwetse ‘gevaren’ van het bos. Niet voor bangebroeken en angsthazen dus. – voor kinderen 6 t/m 12 jaar.

In het spoor van de wolf
Volgens Natuurmonumenten is het maar een kwestie van tijd voor de wolf weer voet zet op Nederlandse bodem. Maar moeten we vandaag de dag nog bang zijn voor de wolf?

Op 15 december nemen boswachters van Natuurmonumenten  bezoekers mee op een tocht door het museum en vertellen over het leven van deze illustere rover. – voor het hele gezin.  

Natuurmonumenten
Op zaterdag 22 december organiseert Natuurmonumenten vanaf het bezoekerscentrum Veluwezoom nogmaals een tocht 'In het Spoor van de Wolf'. Klik hier voor meer informatie over 22 december.

Delen