(h)Eerlijke Leveranciersmarkt Stichting EKO keurmerk in Nederlands Openluchtmuseum

(h)Eerlijke Leveranciersmarkt Stichting EKO keurmerk in Nederlands Openluchtmuseum
De Stichting gaat op de website ruimte maken waar restaurants contacten kunnen leggen met leveranciers en andersom. Gecertificeerde restaurants, cateraars en instellingen kunnen zich er presenteren, en gebruik maken van de tweetservice van EKO. Er komt verder een loket waar vragen gesteld kunnen worden die actief uitgezet worden onder collega's. Voorbeelden: waar haal ik koffie die bio is en fairtrade en klimaatneutraal, of: wie weet waarom biologische houdbare melk voor de cappuccino zo moeilijk schuimt.
Ook komen er vaker netwerkbijeenkomsten. Locatie was nu de kasteelboerderij van het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, dat sinds 2013 EKO-gecertificeerd is. Minimaal 60% van de gebruikte ingrediënten zijn van gecontroleerd biologische herkomst. Johan Meurs, chef-kok van het Openluchtmuseum, verzorgde met zijn team een mooie lunch en legde uit hoe hij oplossingen verzint om bio en betaalbaar te kunnen werken. Zijn geheim: "Betrek je leveranciers bij het vinden van oplossingen."
Eerlijk eten aanbieden maatschappelijke plicht
Steeds meer bedrijven ervaren het aanbieden van (h)eerlijk eten en drinken als een maatschappelijke plicht. Het EKO-keurmerk toetst of de producten voor minimaal 40% biologisch ingekocht worden, maar bijvoorbeeld ook of deze niet door kinderarbeid zijn geproduceerd. Geïnteresseerde Marian van der Krift, bedrijfsleider bij kinderparadijs Malkenschoten “Het EKO-keurmerk draagt bij aan de totaalbeleving van een bezoek aan ons park. Op de kinderboerderij past ook een educatief deel aan onze bezoekers over eerlijk eten, bijvoorbeeld met een moestuin of vleesvarken. Het is onze maatschappelijke plicht het eten en drinken wat je in het park aanbiedt daarbij te laten aansluiten.”
Meer informatie
In het Openluchtmuseum ervaren de gasten de kwaliteit van vroeger, maar wel passend bij verwachtingen van vandaag. Voor meer informatie en/of reservering voor lunch of diner kunt u contact opnemen met de afdeling Sales & Reserveringen via 026-3576123 of openluchtmuseum.nl/informatie-aanvragen.