European Design Award voor Openluchtmuseum

Canon van Nederland krijgt zilveren award toegekendCanon
Het Nederlands Openluchtmuseum heeft samen met Kossmann.dejong de zilveren European Design award ontvangen voor de presentatie ‘Canon van Nederland’ die sinds september 2017 open is voor publiek. Een bijzondere toekenning voor het museum in Arnhem.

Lovend juryrapport
Het Nederlands Openluchtmuseum heeft zaterdag 2 juni in Oslo een zilveren award ontvangen tijdens het European Design Festival. De Canon van Nederland, de meest recente presentatie van het museum, heeft de award toegekend gekregen vanwege het bijzondere en originele ontwerp waardoor de bezoeker de geschiedenis van Nederland letterlijk in stapt en ervaart. Het is de tweede internationale award die wordt toegekend aan de 'Canon van Nederland'. Onlangs ontving het museum de internationale award bij de Museums + Heritage awards in Londen. Deze award is een prestigieuze prijs binnen de internationale culturele sector.

European Design Award
Sinds 2007 beoordeelt een commissie, bestaande uit journalisten, redacteuren en academici, jaarlijks de beste voorbeelden van communicatieontwerpen. De European Design Awards sluiten elk jaar aan bij een festival in een andere stad, in aanloop naar de prijsuitreiking. Het is voor het eerst dat het Nederlands Openluchtmuseum een dergelijke award ontvangt.

Erkenning
"Het is een mooie erkenning voor het museum en alle mensen die eraan hebben mee gewerkt", aldus Joop Bergevoet, manager Commerciële Zaken van het Nederlands Openluchtmuseum. "Het is tevens een bevestiging dat de Canon van Nederland een unieke presentatie is, die verschillende aspecten bij elkaar brengt. Ontwerp en inhoud zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd en het resultaat is er! We zijn er ongelooflijk trots op", aldus Bergevoet.