Beleef Landleven - Ambachten populairder onder jongere doelgroep

Beleef Landleven - Ambachten populairder onder jongere doelgroep

Beleef Landleven zag de gemiddelde leeftijd van haar bezoekers en abonnees van het magazine Landleven de afgelopen jaren langzaam dalen. Hoofdredacteur Mario Broekhuis: ´Tuinieren, zelf eten verbouwen en dieren houden is terug van weggeweest. Als gevolg van de digitalisering willen mensen als tegenwicht juist ook de natuur weer echt beleven en voelen.´ Beleef Landleven vindt van 11 tot en met 13 september plaats in, en in samenwerking met, het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem.

Bijenhouden, niet meer bij te houden
Imker Rien Becking van Imkersbond ABTB vertelt dat de laatste vijf jaar het aantal cursussen bijen houden meer dan verdubbeld is in Nederland. ‘We zien niet alleen een groei in het aantal cursisten, maar ook de gemiddelde leeftijd is steeds jonger. Zelf ben ik nog maar 34 jaar bijvoorbeeld. Daarnaast wordt het steeds populairder onder vrouwen de laatste jaren.’ Dit heeft volgens de jonge imker deels te maken met de vele aandacht voor bijen. ´Hoe meer mensen vakkennis vergaren over bijen, des te beter natuurlijk.´ Tijdens Beleef Landleven zijn er workshops en is er dagelijks een honingkeuring.

Heel Holland Weckt
Carolina Verhoeven en Imke Gerritsen, Nederlands bekendste experts op inmaakgebied, wijst twee oorzaken aan waarom wecken steeds populairder is bij jongere mensen. ´Enerzijds omdat we meer interesse hebben in biologische voeding, die we ook steeds vaker zelf verbouwen. Anderzijds om economische redenen; het is een manier om voedselverspilling tegen te gaan en geld te besparen. Op vrijdag 11 september organiseert Carolina tijdens Beleef Landleven een wedstrijd wecksierkunst. Hoe mooier de groenten en fruit in de pot zitten, des te hoger de score. De winnaar zal 13 september bekend worden gemaakt.

Bezoekersinformatie
Voor meer informatie over Beleef Landleven in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem kijk op www.BeleefLandleven.nl. Toegangskaarten voor volwassen zijn 16,00 euro, voor kinderen 12,00 euro.

Klik hier voor meer informatie over de wedstrijd wecksierkunst
Klik hier voor meer informatie over de honingkeuring 

Delen