Aftrap nieuw seizoen in Openluchtmuseum

Op vrijdag 30 maart start het nieuwe seizoen in het Nederlands Openluchtmuseum. Hoewel de Canon van Nederland jaarrond open is, zijn alle gebouwen in het museumpark vanaf 30 maart weer geopend en gaat het seizoen met Pasen in het vooruitzicht bruisend van start. De lente wordt extra begroet met 12 biggetjes bij Varik, 6 lammetjes bij Ederveen en 12.000 narcissen die verspreid door het park staan. En om zeker te weten dat het park 'bezoekersproof' is vanaf Goede Vrijdag, vindt de dag ervoor nog een generale repetitie plaats met een paar honderd bezoekers.

Op z'n paasbest
Tijdens 1e en 2e Paasdag is er een paasserenade met Klokkenspel door Reinier Sijpkens, bekend met zijn muziekbootje op de Amsterdamse grachten, en vertelt schrijver en columniste Diet Groothuis over de grote schoonmaak van vroeger en nu. Ook zijn er concerten in het Zeeuwse kerkje en is er een lezing van Hubert Slings 'Waar Pasen eigenlijk vandaan komt'. Er kunnen gouden eieren gezocht worden, er wordt geknutseld in de Houtloods en zijn er paasspelletjes te doen zoals eieren tikken en eierlopen. Luister verder naar het verhaal over onze verschillende kippenrassen en bewonder de gemarmerde eieren 'op Saskische wijze' en de boterlammetjes in Varik. Klik hier voor het volledige programma.

Activiteiten komend seizoen
Komende maanden staan verschillende evenementen op het programma zoals 'Er op uit met je caravan' tijdens het Pinksterweekend en 'Blij dat ik rij' tijdens Vaderdag. Ook vinden Nacht van de Vluchteling en AMZAF Young Talent Festival weer plaats. In het weekend en tijdens vakanties kunnen kinderen aardappels poten en hooien op de Grote Weide. De aardappels kunnen in het najaar geoogst worden. Er zijn speurtochten voor alle leeftijden en er zijn gratis rondleidingen met onze rondleiders die je vol enthousiasme vertellen over de geschiedenis en de tuinen van het museumpark.

Pasen 2018