’50 jaren tot leven tijdens Beleef Landleven

’50 jaren tot leven tijdens Beleef Landleven

Macaroni met Smac, met de Opel Kadett naar de camping, de blits maken op de nieuwste Solex en dansen in het dorpshuis tijdens de Dolle Fuif. Op 8, 9 en 10 september 2017 (her)beleefden zo’n kleine 20.000 bezoekers in het Nederlands Openluchtmuseum de jaren 50. Het thema dit jaar was ‘Tuinpad van mijn vader’, geïnspireerd door het gelijknamige lied van Wim Sonneveld. Voor velen een blijk van herkenning, voor degenen die later geboren zijn een belevenis hoe het leven van toen was.

 

Populair dit jaar was de ‘camping van toen’. Waar ouderwetse, bolle caravannetjes van vroeger je terug deden denken aan het kamperen van vroeger. Verder werd er volop geswingd in het dorpshuis bij de dolle fuif. Met de jive en de boogiewoogie zat de sfeer er goed in.

 

1e NK Bandenplakken van Nederland
Gerrie van Schijndel uit Noord-Brabant heeft met een tijd van 50 seconden het Nederlands Kampioenschap bandenplakken gewonnen. Zij is daarmee de ‘beste bandenplakster van Nederland’. Per ronde streden zes deelnemers om de titel van de dag. De Nederlands kampioen bandenplakken kreeg een oorkonde en een fietspomp waar haar naam in gegraveerd staat.

 

Beleef Landleven 2017 camping van toenCamping van toenBeleef Landleven 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volgende edities Landleven
De derde editie van Landleven Winter vindt op zaterdag 16 en zondag 17 december 2017 plaats. Winterse sferen in een nostalgische, authentieke omgeving. Ook staat de datum voor Landleven Zomer inmiddels gepland: deze is op 7, 8 en 9 september 2018.

 

 

Delen