02/06/2018
Het Nederlands Openluchtmuseum heeft samen met Kossmann.dejong de zilveren European Design award ontvangen voor de presentatie ‘Canon van Nederland’ die sinds september 2017 open is voor publiek.
31/05/2018
Directie Nederlands Openluchtmuseum neemt besluit om tram van 4 juni tot en met 15 juni niet te laten rijden. Zoals het veiligheidsprotocol voorschrijft, dient er dagelijks een tramcoördinator aanwezig te zijn. De personele bezetting kan op dit moment niet gegarandeerd worden.
18/05/2018
Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk presenteert sinds vrijdag 18 mei drie iconische topstukken uit de Nederlandse geschiedenis. De iconische voorwerpen zijn speciaal geselecteerd voor de Canon van Nederland en geven een bijzondere kijk op de geschiedenis van de watersnood.
17/05/2018
Kossmann.dejong en het Openluchtmuseum hebben op 16 mei de International Award gewonnen bij de Museums + Heritage Awards for Excellence voor de presentatie Canon van Nederland. De Awards worden gezien als de Oscars van de museumwereld.
01/05/2018
Het Nederlands Openluchtmuseum heeft een aanbieding gekregen voor een houten vakantiewoning, gelegen in het bos tussen Zutphen en Lochem. Aan de woning zijn meerdere historisch interessante verhaallagen verbonden.
17/04/2018

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opende donderdagmiddag 3 mei in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem de presentatie ‘Wij gaan naar Canada’.

28/03/2018

Op vrijdag 30 maart start het nieuwe seizoen in het Nederlands Openluchtmuseum. Hoewel de Canon van Nederland jaarrond open is, zijn alle gebouwen in het museumpark vanaf 30 maart weer geopend en gaat het seizoen met Pasen in het vooruitzicht bruisend van start.

19/03/2018
Het Dorp in Arnhem was de eerste woongemeenschap in Nederland voor mensen met een beperking. De realisatie van het Dorp werd mogelijk nadat Mies Bouwman geschiedenis schreef met de eerste tv-marathon waar ruim 22 miljoen gulden werd opgehaald.
14/03/2018

Tot en met 1 juni 2018 is bezoekersparkeerplaats ‘P1’ van het Nederlands Openluchtmuseum gesloten. De Gasunie voert werkzaamheden rondom het gasverdeelstation uit (o.a. vervangen van gasleidingen).