27/11/2019
Het Nederlands Openluchtmuseum ligt er vol mee: eikels. Zou jij ze eten? Tijdens het openingsweekend van het winterseizoen van het Nederlands Openluchtmuseum, staat de eikel volop in de belangstelling.
20/11/2019
Op dinsdag 19 november vond er een stakeholdersbijeenkomst plaats in het Nederlands Openluchtmuseum waar het Nederlands Openluchtmuseum de ambitie heeft gedeeld om zich te gaan richten op de Nederlandse samenleving van de toekomst.
07/10/2019

Winnen doen we samen! En dat geldt zeker in Arnhem! Vier organisaties in Arnhem slaan hun handen ineen tijdens de komende editie van Festivak in de Brabanthallen op woensdag 6 en donderdag 7 november.

25/09/2019

Fijne herinneringen uit het verleden herbeleven. Voor mensen die lijden aan dementie is het verleden hun wereld. De herinneringen, de geuren, de geluiden: terug in de tijd biedt voor hen vaak een moment van veiligheid.

16/07/2019

Vitesse, Nederlands Openluchtmuseum en Koninklijke Burgers’ Zoo hebben elkaar gevonden in een bijzondere samenwerking. De twee Arnhemse partijen worden gezamenlijk hoofdsponsor bij de Arnhemse club.

15/07/2019

Met de opname van vier topstukken uit de verschillende canonvensters is Teylers Museum officieel toegetreden tot het landelijk Canonnetwerk. Het Canonnetwerk is een netwerk van Nederlandse musea en erfgoedinstellingen die samen de vijftig ‘vensters’ van de Canon van Nederland vertellen.

05/06/2019
420 jaar gedeelde Moluks-Nederlandse geschiedenis krijgt komende jaren prominente aandacht. Zowel het museum als de  Stichting Ana Upu spreken hiermee wederzijds de intentie uit om vanaf 2019 gedurende minimaal 3 jaar samen te werken.
21/05/2019

Het wordt ook wel de eerste ‘politieke’ moord genoemd in de Nederlandse geschiedenis: de moord op Johan de Witt en zijn broer Cornelis bij de Gevangenpoort in Den Haag. In 1672 werden zij door aanhangers van de stadhouder vermoord, waarna hun lichamen op gruwelijke wijze werden verminkt.

29/04/2019
Ruim tien jaar na de lancering van de Canon van Nederland heeft de Canon een stevige plek verworven in met name het basisonderwijs. Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Stichting entoen.nu en het ministerie van OCW naar de stand van zaken rond de Canon.