OO Techniek

Header Techniek Toernooi

OO Techniek Spektakel

Het OO Techniek Spektakel is een techniekwedstrijd voor leerlingen uit alle Techniek Toernooigroepen van het basisonderwijs.
Na het spelen van de regiofinales, wordt de landelijke finale gespeeld in het Nederlands Openluchtmuseum. 

Voor alle groepen uit het basisonderwijs zijn er opdrachten. Iedereen kan dus meedoen. Op woensdag 12 juni concurreren de teams met elkaar tijdens de finale in het Openluchtmuseum. Met behulp van lesmateriaal lopen de leerlingen stap voor stap door het onderzoek- en ontwerpproces. Er zijn acht spannende competities, waarin ieder jaar een ander thema centraal staat. Dit jaar, in 2019, is het thema ‘Communicatie’. 

 

Wat leren de kinderen?

  • Ze maken kennis met natuurwetenschappelijke basisprincipes.
  • Ze leren onderzoeken en ontwerpen.
  • Ze worden uitgedaagd te werken volgens een vooraf uitgedacht werkplan.
  • Ze leren samen te werken.
  • Ze ontdekken dat wetenschap en techniek leuk is.

Zorg dat je er bij bent! 

Kijk hier voor meer info!

 

Support

Heb je geen tijd om als team mee te doen? Kom dan als supporter en doe mee met de vele andere activiteiten. Stuur een mailtje naar info@ootechniek.nl onder vermelding van ''Supporter OO Techniek Spektakel''. Je ontvangt een wachtwoord waarmee je voor €4,50 toegang krijgt tot het Nederlands Openluchtmuseum en het OO Techniek Spektakel.


Lesmateriaal

Speciaal voor OO Techniek heeft het Nederlands Openluchtmuseum extra lesmateriaal ontwikkeld. OO Techniek Toernooi is een programma van Stichting Techniekpromotie.

Lesmateriaal 'vooruitgang''

techniek toernooi 2018

Lesmateriaal 'water'

Het Nederlands Openluchtmuseum heeft extra lesmateriaal ontwikkeld over ‘Water’, dat aansluit bij het thema ‘Water’ van Techniek Toernooi 2018. Kinderen ontdekken hierdoor verschillende energiebronnen en ondervinden dat techniek hand in hand gaat met vakken als taal en geschiedenis. 

 

techniek toernooi 2017

Lesmateriaal 'vooruitgang'

Het Nederlands Openluchtmuseum heeft extra lesmateriaal ontwikkeld over ‘energie’, dat aansluit bij het thema ‘Vooruitgang’ van Techniek Toernooi 2016/2017. Kinderen ontdekken hierdoor verschillende energiebronnen en ondervinden dat techniek hand in hand gaat met vakken als taal en geschiedenis. 

 

 

techniektoernooi 2016

Lesmateriaal 'Tijd'

Het Nederlands Openluchtmuseum heeft extra lesmateriaal ontwikkeld over ‘Tijd’, het thema van het Techniek Toernooi 2015/2016. Kinderen ontdekken hierdoor verschillende tijdmeters en ondervinden dat techniek hand in hand gaat met vakken als taal en geschiedenis.