Activiteiten

Waarom lopen als je de tram kunt nemen? Bekijk het museumpark op je gemak! Onze historische trams vervoeren je warm en droog.

Op het Kindererf mag je karweitjes doen die vroeger heel gewoon waren. Je mag water pompen en emmers dragen met een juk.

In ons museum vind je diverse gebouwen uit de Zaanstreek: Een koopmanswoning, een wagenhuis, een arbeiderswoning.

In het Openluchtmuseum vind je een complete zuivelfabriek uit Veenwouden: Freia. Stoom leverde er de kracht voor de machines.

De kerk uit 's-Heerenhoek staat sinds 1988 in het Openluchtmuseum. 
Vaak zijn er optredens van diverse koren in het kerkje. 

 

In Boerderij Varik zie je hoe de boerin kookt op een ouderwets kolenfornuis, en vertelt ze je over het bereiden van eten aan het begin van de 20ste eeuw.

Lente, zomer, herfst en winter. In de speeltuin kun je heerlijk spelen en ravotten. 

Loop het doolhof in, sla de hoek om en probeer dan maar weer de uitgang te vinden!

Een feest van herkenning. De inrichting van de woningen uit de jaren vijftig en de jaren zeventig brengt veel herinneringen boven.
 

In deze vrolijke familiepresentatie ontdek je welke feesten er in Nederland worden gevierd. Dat zijn er heel wat.

Ieder weekend en in de vakanties kun je in het museum handboogschieten. Wie van het gezelschap schiet de meeste pijlen raak?

De bakker laat zien hoe brood bakken in zijn werk gaat. Van afstand komt de heerlijke geur je al tegemoet.

Een vluchteling helpen tijdens de Eerste Wereldoorlog of scholen wel of geen vrij geven voor het Suikerfeest... Wat zou jij doen?

Speel het water en vuur spel in de Westerstraat, waar duidelijk wordt dat water en vuur vroeger niet zo vanzelfsprekend waren.