Activiteiten

Waarom lopen als je de tram kunt nemen? Bekijk het museumpark op je gemak! Onze historische trams vervoeren je warm en droog.
In het Openluchtmuseum vind je een kaas- & roomboterfabriek uit Veenwouden, eens een van de grootste zuivelfabrieken van de regio.
In Boerderij Varik zie je hoe de boerin kookt op een ouderwets kolenfornuis, en vertelt ze je over het bereiden van eten aan het begin van de 20ste eeuw.

Op het balkon van dit 17e-eeuwse zaalkerkje staat een indrukwekkend orgel. Tenminste, zo lijkt het op het eerste gezicht.

In deze vrolijke familiepresentatie ontdek je welke feesten er in Nederland worden gevierd, religieuze en andere feesten.
De bakker bakt er ouderwets lekkere broden en koeken. Van een afstand komt je de heerlijke geur tegemoet van brood uit de bakkerij.
Op het Kindererf is van alles te doen voor kinderen! Zo is er Keuterboeren in de stal, waarbij kinderen een karweitje kunnen doen met de boer(in).

In ons museum vind je diverse gebouwen uit de Zaanstreek: Een koopmanswoning, een wagenhuis, een arbeiderswoning.

Kom luisteren naar het volksverhaal van de Witte Wieven. Een belevingstocht die al je zintuigen prikkelt, spanning is gegarandeerd!
Echt ouderwets wintervermaak op de grote ijsbaan voor de Amsterdamse Westerstraat en de sleebaan bij de molen. Schaatsen zijn gratis te leen.
Speciaal voor kinderen! Wat is nou leuker dan een broodje bakken boven een vuurtje op ons Kindererf. En het smaakt nog lekker ook.
In de vakwerkschuur wordt stroop gemaakt. We stoken appels en peren in een ketel en persen het sap uit het fruit. De stroop ruikt heerlijk!
Ieder weekend en in de vakanties kun je in het museum handboogschieten. Wie van het gezelschap schiet de meeste pijlen raak?