Stroop stoken

Stroop header

Stroop stoken

In de vakwerkschuur wordt stroop gemaakt. Eerst stoken we de peren en appels in een koperen ketel, dan persen we het sap uit het gare fruit en daarna wordt het zoete sap ingedikt tot stroop. Heerlijk ruikt dat! Kom je ook stroop proeven in onze stokerij?

De stroopstokerij uit Terstraten vind je in het deelgebied 'Lint', tegenover het Groene Kruisgebouw. 


 

 

Inhoud grote fruitvat

Aan onze stroopstokers worden veel vragen gesteld. Over het fruit, de verwerking ervan, de techniek, het pand én de bewoners. Met een goed verhaal weten de stroopstokers op vele vragen het antwoord. Zo wordt de basis voor de stroop bijvoorbeeld gevormd door drie peersoorten en één appel. We spreken over de Conference, Gieser Wildeman, Doyenné de Comice en de Elstar. Ze staan in kisten opgesteld bij binnenkomst. 

Eén vraag blijft steeds terugkeren: Wat is de inhoud van het grote fruitvat? Met speculaties schiet niemand iets op dus hebben we dit laten uitrekenen. Antwoord: Dit vat kan (afgerond) 680 liter bevatten!

Details

Stroop stoken

Activiteit datum

Gedurende de winterperiode

Leeftijd
alle leeftijden