Activiteiten

Het Openluchtmuseum neemt je mee op een reis door de tijd! De mensen van het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen. 
Waarom lopen als je de tram kunt nemen? Bekijk het museumpark op je gemak! Onze historische trams vervoeren je warm en droog.
Bekijk hoe onze 'dorpssmid' met zijn hamer het metaal vormt. Op ambachtelijke wijze maakt hij o.a. spijkers voor de scheepswerf.
In de museumbrouwerij wordt heerlijk bier gebrouwen. Proef het seizoensbier en leer alles over de smaak en geur van het bier.
In het Openluchtmuseum vind je een kaas- & roomboterfabriek uit Veenwouden, eens een van de grootste zuivelfabrieken van de regio.
Het woonoord bij Lage Mierde was in de jaren 50 ingericht voor de huisvesting van 18 Molukse gezinnen. Hier zie je hoe er geleefd werd.
Al zo'n 100 jaar grote porties. Het interieur van dit Zaanse pand is ingericht als een Chinees restaurant in de jaren '60.
Op de scheepswerf wordt hard gewerkt. De schepen worden hersteld en de romp wordt ontdaan van zeepokken en schelpen.
In Boerderij Varik zie je hoe de boerin kookt op een ouderwets kolenfornuis, en vertelt ze je over het bereiden van eten aan het begin van de 20ste eeuw.
De Westerstraat in het museum bestaat uit twee panden uit de Jordaan, met een postkantoor, Café Tante Stien en een Turkenpension.
De thuishaven van de trams die door het Openluchtmuseum rijden. Dit is een reconstructie van de originele Arnhemse remise.

Van Gend & Loos begon 200 jaar geleden met personenvervoer. De goederenloods uit Tiel werd in 1881 gebouwd.

In het blauw Los Huus woonde in 1871 een gezin van zeven én een dienstmeid. In de winter werd vlas bewerkt, gesponnen en geweven.

In de fotosalon ‘Wijdemans & Frère’ kun je je laten fotograferen in de kleding en setting van rond 1910: de tijd van de staatsiefoto’s.

Op het balkon van dit 17e-eeuwse zaalkerkje staat een indrukwekkend orgel. Tenminste, zo lijkt het op het eerste gezicht.

In deze vrolijke familiepresentatie ontdek je welke feesten er in Nederland worden gevierd, religieuze en andere feesten.
Het dorpsschooltje uit Lhee staat model voor schoolgebouwen van omstreeks 1800. Naar verluidt was het er in de winter ‘opgepropt vol’
Zelfs in Amsterdam willen ze de Achterhoekse wielen. De radmakerij is afkomstig uit Woold, een buurtschap vlakbij Winterswijk.
Een tijdreis door de vier Tilburgse huizen ingericht naar vier perioden in een eeuw wooncultuur: 1860, 1910, 1950 en 1970.
De monumentale woonboerderij uit Hoogmade moest wijken voor de hogesnelheidslijn. Van hard werken naar luxe wonen.