Activiteiten

Vanaf 30 maart kun je in het Openluchtmuseum het zomerprogramma volop gaan beleven. Je komt ogen te kort!
Waarom lopen als je de tram kunt nemen? Bekijk het museumpark op je gemak! Onze historische trams vervoeren je warm en droog.
Bekijk hoe onze 'dorpssmid' met zijn hamer het metaal vormt. Op ambachtelijke wijze maakt hij o.a. spijkers voor de scheepswerf.

In de fotosalon ‘Wijdemans & Frère’ kun je je laten fotograferen in de kleding en setting van rond 1910: de tijd van de staatsiefoto’s.

In de museumbrouwerij wordt heerlijk bier gebrouwen. Proef het seizoensbier en leer alles over de smaak en geur van het bier.

Van Gend & Loos begon 200 jaar geleden met personenvervoer. De goederenloods uit Tiel werd in 1881 gebouwd.

In het blauw Los Huus woonde in 1871 een gezin van zeven én een dienstmeid. In de winter werd vlas bewerkt, gesponnen en geweven.
Het dorpsschooltje uit Lhee staat model voor schoolgebouwen van omstreeks 1800. Naar verluidt was het er in de winter ‘opgepropt vol’
Het kamp bij Lage Mierde was in de jaren 50 ingericht voor de huisvesting van 18 Molukse gezinnen. Hier zie je hoe er geleefd werd.

Op het Kindererf mag je karweitjes doen die vroeger heel gewoon waren. Je mag water pompen en emmers dragen met een juk.

In ons museum vind je diverse gebouwen uit de Zaanstreek: Een koopmanswoning, een wagenhuis, een arbeiderswoning.

In het Openluchtmuseum vind je een complete zuivelfabriek uit Veenwouden: Freia. Stoom leverde er de kracht voor de machines.

De kerk uit 's-Heerenhoek staat sinds 1988 in het Openluchtmuseum. 
Vaak zijn er optredens van diverse koren in het kerkje. 

 

In Boerderij Varik zie je hoe de boerin kookt op een ouderwets kolenfornuis, en vertelt ze je over het bereiden van eten aan het begin van de 20ste eeuw.

Lente, zomer, herfst en winter. In de speeltuin kun je heerlijk spelen en ravotten. 

Loop het doolhof in, sla de hoek om en probeer dan maar weer de uitgang te vinden!

Een weelderige tuin vol herinneringen aan het leven in Nederlands-Indië.

De molenaar slaat olie uit lijnzaad in zijn rosmolen. Een "virtueel ros" laat zien hoe het paard vroeger de molen aandreef.

Op de scheepswerf wordt hard gewerkt.

In de jaren na de Tweede Wereldoorlog groeide het aantal Chinese restaurants in het Nederland sterk.