Coordinator Netwerkprojecten 32 uur per week

Het Nederlands Openluchtmuseum brengt mensen dichterbij de geschiedenis dan ooit. We zijn het best bezochte museum buiten de Randstad met ruim 500.000 bezoekers die hier jaarlijks komen om kennis te maken met de Nederlandse geschiedenis. We nemen je mee op reis door de tijd, in authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen. De mensen van het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen.

De nieuwste presentatie ‘Canon van Nederland’ toont hoogte- en dieptepunten uit de Nederlandse geschiedenis aan de hand van historische personen, gebeurtenissen en onderwerpen.

Werkvoorbereider Collectie 32 uur per week

De nieuwe presentatie ‘Canon van Nederland’ toont hoogte- en dieptepunten uit de Nederlandse geschiedenis aan de hand van historische personen, gebeurtenissen en onderwerpen.

Tulpenbollensoep

Eten in tijden van schaarste

In tijden van schaarste aan voedingsmiddelen gaan mensen op zoek naar vervangende producten. In de Eerste Wereldoorlog wordt koffie zo schaars dat er geroosterde bloembollen worden verkocht om er ‘koffie’ van te zetten. De overheid verbiedt deze handel: het is ongezond.