U moet Javascript inschakelen om deze website te bezoeken.
U probeert deze website te bezoeken via Internet Explorer.
Deze website ondersteunt Internet Explorer niet.
Vanaf 2019 adviseert Microsoft aan Windowsgebruikers om te stoppen met het gebruik van Internet Explorer als standaard webbrowser.
Overweeg om één van de volgende gratis browsers te downloaden op uw Windowscomputer:
Wij hopen u gauw te mogen verwelkomen op Openluchtmuseum.nl!
Chinees restaurant
Al zo’n 100 jaar grote porties.
Het interieur van dit Zaanse pand is ingericht als een Chinees restaurant in de jaren ’60. ‘De Chinees’ is dan al een vertrouwde verschijning in Nederland. De eerste Chinese eethuisjes vestigen zich in de jaren ’20 in de havenbuurten van Rotterdam en Amsterdam. De klanten zijn dan voornamelijk Chinese zeelieden. Met de komst van de repatrianten uit het voormalige Nederlands-Indië ontstaat de unieke Chinees-Indische keuken. In de jaren ’50 valt Nederland definitief voor de aangepaste smaak van die ‘Chin.-Ind.’ gerechten. Dat de porties royaal én goedkoop zijn heeft daar ongetwijfeld bij geholpen. Tegenwoordig onderscheiden veel Chinese restaurants zich met meer culinaire of authentieke gerechten, maar de afhaalchinees kan niet gemist worden.
Exterieur uit 1687. Interieur: ca. 1964.