Hutspot Rammenas

gruwelijk lekker recepten

Hutspot Rammenas

Vergeten groenten

Rammenas, zwart van buiten, hagelwit van binnen. Met een smaak die aan radijs doet denken. Vroeger een bekende vitamine C-bom om de winter door te komen. Zou deze knol uit beeld zijn verdwenen door zijn uitgesproken smaak? Decennialang hebben plantentelers bittere, zure en scherpe smaken weg gekweekt, maar de interesse in uitgesproken smaken groeit. Ze verbreden ons smaakpalet en stimuleren creativiteit bij het koken. Ontdek smaakexplosie van rauwe rammenas in een salade of op je brood. Of begin voorzichtig met rammenas in een milde hutspot. 

 

Tijdsduur: 1 uur

rammenas rij 1


Boodschappenlijstje
(voor 4 personen)

- 800 gram aardappelen
- 1,5 liter groentebouillon
- 2 à 3 rammenassen/350 gram geraspte rammenas
- (vegetarische) spekjes/rookworst
- 65 gram boter
 

Benodigdheden

- Aardappelstamper


Bereidingswijze

1. Borstel 2 of 3 rammenassen onder water of schil ze. Rasp ze fijn. 

 

2. Kook 800 gram aardappelen in bouillon. Kook de rammenas niet mee, dat smaakt niet lekker. 

 

3. Stamp de aardappels met wat boter erbij. 

 

4. Meng aardappels en rammenas pas op het bord. Serveer de (vegetarische) rookworst of spek erbij.

 

hutspot rammenas