Evenementen Gruwelijk Lekker

gruwelijk lekker

Gruwelijk Lekker evenementen

 

Ieder seizoen besteden we in het museum extra aandacht aan een thema en wordt er afgetrapt met een feestelijk Gruwelijk Lekker evenement. Ontdek nog veel meer over de tien smaken aan de hand van proeverijen, discussies, workshops en films. Prikkel al je zintuigen en bezoek de speciale activiteiten. Smullen dus, voor iedereen die houdt van eten, geschiedenis en een gezellig dagje uit! Lees hieronder alles over het komende lente-evenement en zet de volgende data vast in je agenda:

 

6 & 7 juli  |  ZOMER  |  Broodje ongewoon. Wat van ver komt is lekker?

 

12 & 13 oktober  |  HERFST  |  Rottig smaakje? Smakelijk bewaren!

 

7 december t/m 19 januari  |  WINTER  |  Schaarste en overvloed

rij 1 evenementen


LENTE: ZO (ON)GEZOND?!

PASEN | 21 & 22 APRIL

 

Beleef in de lente het thema gezondheid en schuif met Pasen bij ons aan! Proef Gruwelijke Lekkere hapjes en praat met verschillende voedingsspecialisten: Hoe verandert ons beeld van gezond eten? Hoe (on)gezond ziet onze toekomst eruit? Doe de speciale activiteiten in het park en leer alles over (on)gezonde voeding. 

 

 

 

LENTE ONGEZOND

 


WAT KUN JE DOEN?

SMAKELIJKE PRAATJES  |  LOODS GOES

Ga aan tafel met een voedingsspecialist en proef een bijzonder gerechtje. Praat samen over de smaak en de ingrediënten. Is dit Gruwelijk of Lekker? Gezond of ongezond? Hoe (on)gezond eten we nu en wat is er veranderd? 

 

11:30 uur   verrassend zeewier
12:30 uur   vet gezond? 
13:30 uur   de gezondheid van thee
14:30 uur   suikervrij de lente in

 

VERDIEP JE SMAAK  |  AUDITORIUM

Rust even uit van alle activiteiten in het park en duik dieper in het thema 'Zo (on)gezond'. In het Auditorium kun je mooie foodfilms bekijken, gecureerd door Go Short - International Short Film Festival Nijmegen. Ook kun je hier interessante smaakcolleges bijwonen. 

 

11:00 uur   Smaakcollege 'Suiker, geliefd vergif'
12:00 uur   Filmprogramma Go Short
14:00 uur   Smaakcollege 'Biertje? Op je gezondheid!' 
15:00 uur   Filmprogramma Go Short

 

HEERLIJKE LENTEWANDELING  |  STARTPUNT: KAS OP ENTREEPLEIN

Is bier, thee, durian of kaas gezond of ongezond? Eén ding is zeker: het is lekker! Sluit je bij de kas op het Entreeplein aan bij de Gruwelijk Lekker lentewandeling. De smaakgids neemt je mee en vertelt over deze smaken door de eeuwen heen. Ontmoet de brouwer, leer over de gezondheid van thee en zie hoe kaas in 3D geprint wordt. Er mag geproefd worden! 

 

Starttijden wandeling: 11:00, 12:00, 14:00 en 15:00 uur

 

FOTOGRAFIEWORKSHOP GROENTEN & FRUIT  |  BOERDERIJ GIETHOORN

Ken je die prachtige stillevens met voedsel en botanische prenten van vroeger? Tijdens de fotografieworkshop maak je zelf een groenten en fruit compositie en leer je hoe je deze mooi fotografeert Je hebt geen voorkennis of speciale apparatuur nodig, je fotografeert gewoon met je eigen camera of smartphone. Maximaal 15 mensen per groep en vol = vol. 

 

De workshops zijn om 11:00, 12:00, 13:30 en 14:30 uur en duren ongeveer 45 minuten. 

 

MOESTUINTJES MAKEN  |  KAS OP ENTREEPLEIN

Van eierdozen maak je zelf moestuintjes! In de Houtloods leer je hoe je dat doet. Versier ze, plant er zaadjes in en maak ook meteen een bordje voor erbij. Dan zie je precies wat je geplant hebt. Of maak een Oud-Hollands tegeltje met een 'eierwijsheid'. Kinderen en hun ouders zijn welkom!  

 

VOEDINGSLAB  |  ENTREEPLEIN

Als de kinderen knutselen kunnen de volwassenen in de Houtloods meedoen aan een interactief onderzoek over eetgewoonten in samenwerking met de Radboud Universiteit en de Wageningen Universiteit. Wat voor type eter ben jij? Test jezelf! 

 

HORECA PAASSPECIAL

Speciaal voor de Paasdagen - Paasbroodjes met oude kaas, pikante ananas, rucola en gerookte amandelen. Verkrijgbaar bij De Hanekamp en in het Canon Café.

 

Maak als je het park verlaat een leuke 'spies-selfie' in Gruwelijk Lekker stijl! 

 

Plattegrond lente event