Groepsvervoer onderwijs

Schooltoer

Met de Schooltoer reizen docenten en leerlingen uit het voortgezet onderwijs die zijn aangesloten bij de CJP Cultuurkaart, duurzaam en met een fikse korting in de daluren met NS. Of in het hele netwerk van GVB Amsterdam. Zo wordt een culturele activiteit met de klas nog voordeliger én is jullie culturele instelling beter bereikbaar.

 

Schooltoer biedt twee soorten tickets aan. Met NS Schooltoer kan in de daluren voor € 7,- per leerling worden gereisd in treinen van de NS, NS international, Arriva, Breng, Veolia, Connexxion en Syntus. GVB Schooltoer geeft 24 uur lang toegang tot bus, tram en metro in Amsterdam voor € 3,50.

 

Tickets kunnen via de CJP-webshop Schooltoer.nl worden gekocht. Voor het inloggen op deze site kan er gebruik worden gemaakt van de school login van de Cultuurkaart (dat is de login waarmee de budgethouder van de Cultuurkaart werkt).

 

De Schooltoer is met name bedoeld voor kleinere groepen (bijvoorbeeld een klas) die gezamenlijk op stap gaan. Bij grotere groepen is het huren van een bus een beter alternatief.

 

Bekijk de schooltoer spelregels

Kids Groepsticket

Met het Kids Groepsticket kan een groep kinderen in de regio Arnhem-Nijmegen voordelig met de bus. Bijvoorbeeld voor een uitstapje. Speciaal voor basisscholen en buitenschoolse opvang (BSO). Het Kids Groepsticket is geldig voor max. 15 kinderen (4 t/m 12 jaar) en max. 3 volwassen begeleiders en kost € 22.

 

Bekijk hier de voorwaarden en bestel tickets

Algemeen

Het Nederlands Openluchtmuseum ligt in Arnhem-Noord nabij de A12/knooppunt Waterberg. Volg vanaf alle omringende (snel)wegen de ANWB-borden Arnhem-Noord (Openluchtmuseum/Burgers’ Zoo). Het Openluchtmuseum heeft een eigen parkeerterrein met plek voor ruim 600 auto's en 11 bussen. Schoolbezoek mag gratis parkeren (bus & auto).

 

Openbaar vervoer (vanaf centraal station Arnhem)
Stadsbus 3 richting Burgers’ Zoo. Deze bus stopt 4x per uur bij uitstaphalte Openluchtmuseum West. De bus rijdt eerst langs Burgers Zoo en komt op de terugweg langs de halte Openluchtmuseum West (5 min. lopen naar entree).
Lijn 8 ri Velp Ziekenhuis. Deze stopt 2x per uur op de hoek Julius Röntgenweg/Brandts Buysweg halte Openluchtmuseum Oost (4 min lopen naar entree. Dit is de oude halte 'Openluchtmuseum Zuid').