U moet Javascript inschakelen om deze website te bezoeken.
U probeert deze website te bezoeken via Internet Explorer.
Deze website ondersteunt Internet Explorer niet.
Vanaf 2019 adviseert Microsoft aan Windowsgebruikers om te stoppen met het gebruik van Internet Explorer als standaard webbrowser.
Overweeg om één van de volgende gratis browsers te downloaden op uw Windowscomputer:
Wij hopen u gauw te mogen verwelkomen op Openluchtmuseum.nl!
Dé Smaak Karavaan
Saladebowls uit een SRV-wagen, een AGV’tje uit een oude militaire veldkeuken en kleurrijke buns uit een omgetoverde foodtruck: met het nieuwe foodconcept Dé Smaak Karavaan speelt het Nederlands Openluchtmuseum slim in op de wensen van zakelijke opdrachtgevers. ‘Dit nieuwe concept sluit naadloos aan bij de vraag om informeel samen te komen. Het geeft ons bovendien de vrijheid om de omliggende natuur van ons prachtige museum als decor te gebruiken’, vertellen Amber van Wilsem, Afdelingshoofd Horeca en Paul van Zeist, Afdelingshoofd Hospitality & Sales trots.
Bijzondere festivallocatie
‘Het uitgangspunt voor dit nieuwe concept was de zakelijke gast die regelmatig vroeg naar iets in de stijl van een foodtruckdiner met een festivalsfeertje. Lekker buiten en geschikt voor grotere groepen’, zegt Paul. ‘Er is veel behoefte om samen te zijn. Wat is er nu meer verbindend dan eten en drinken!’
‘Het picknickplein voor Loods Goes, met een stretchtent en een bar, is daar een superplek voor’, vult Amber aan. Omdat de samenwerking met verschillende externe leveranciers tijdens de coronaperiode en de Zomeravonden al eerder een groot succes bleek, rolde er al snel een concept uit de denktank waarin de samenwerking met verschillende partners voortgezet kon worden. Amber: ‘Met de samenwerking met cateringbedrijf Dé Smaakcateraar uit Gendt versterken we elkaar en wordt ons aanbod diverser.’
Smaken uit alle windstreken
‘We bereiden alles zoveel mogelijk met lokale ingrediënten, waarvan een groot deel zelfs van het museumterrein zelf komt’, vertelt Amber. ‘Uiteraard geven we alles een eigentijdse twist.’ Zo zijn de gerechten die geserveerd worden in basis plantaardig, maar kan additioneel voor vis of vlees gekozen worden. De gerechten zijn gebaseerd op smaken uit alle windstreken, waardoor er altijd voor iedereen iets lekkers bij zit.
Alsof je naar een foodtruckfestival gaat!
Paul: ‘We hebben een SRV-wagen aangeschaft en hebben naast foodtrucks zelfs een mobiele veldkeuken om in te zetten. Daarnaast hebben we een pop-up concept, waardoor we in totaal een viertal keukens naast elkaar kunnen neerzetten. Samen bieden die keukens een heel gevarieerd menu, waar we van een typisch Nederlands AGV’tje naar gerechten met Molukse, Surinaamse en Indonesische invloeden gaan. Juist voor grote gezelschappen werkt dit concept ideaal, we houden een ondergrens van 200 personen aan. Het voelt voor de gast een beetje alsof ze naar een foodtruckfestival gaan, maar dan de zakelijke variant met collega’s.’
Zoveel mogelijk met eigen producten
Binnen de 44 hectare groen die het Nederlands Openluchtmuseum rijk is, horen naast 100 historische gebouwenook een eigen moestuin, appel- en perenbomen, een kruidentuin. Amber: ‘We werken voor alle gerechten zoveel mogelijk met onze eigen producten, uit het seizoen. Deze producten verwerken we op dagbasis. Maar we kweken – in samenwerking met sociale en circulaire oesterzwamkwekerij SpijkerZwam - bijvoorbeeld ook oesterzwammen op ons eigen koffiedroes. In het ketenproces proberen we zoveel mogelijk de circulariteit op te zoeken.’
Congrestival? Maak zelf een programma rondom Dé Smaak Karavaan
Paul: ‘De vorm die je kiest voor je zakelijke bijeenkomst, is een onderdeel van het resultaat dat je voor ogen hebt. Eten is een manier om lekker informeel buiten de gebaande paden te treden, gasten hebben met dit concept veel meer contact met elkaar dan als ze statisch aan een tafel zitten. Opdrachtgevers kunnen zelf een programma vormgeven rondom Dé Smaak Karavaan, waardoor er bijvoorbeeld een informeel congrestival ontstaat. De inhoud is bij het Openluchtmuseum allemaal aanwezig, waardoor er mooie linkjes tussen het doel van een bijeenkomst en de thematiek van ons museum te verzinnen zijn. Wij leggen daar de passende puzzelstukjes bij!’
Tekst: Mahlee Plekker
Bron: events.nl
Datum: 22 april 2024
Fotografie: Linde Berends