Estée Strooker

Estee Strooker

Verrassingsmenu door Estée Strooker

Haar succesvolle deelname aan Masterchef Nederland in 2010 was de start van de culinaire carrière van Estée Strooker. Op haar 20ste opende ze haar eerste restaurant, ’t Amusement in Arnhem, waar ze met haar keukenbrigade haar gasten imponeert met verrassingsmenu’s op hoog niveau. Inmiddels heeft de topkok nog twee bijzondere zaken geopend: Petit Vieux Paris en Eetwinkel STROOM.  

Speciaal voor het Openluchtmuseum ontwikkelde Estée in samenwerking met onze chef-kok Johan Meurs het verrassingsmenu voor de Culinaire Tijdreis. Zes bijzondere gerechtjes met ingrediënten uit de 10 tijdvakken in de Canon van Nederland.


“Duurzaamheid rondom voeding is een actueel thema dat ons allemaal aangaat. In mijn restaurant en als chefkok draag ik graag bij aan de bewustwording rondom ons voedselsysteem. Naar mijn mening is de Nederlandse geschiedenis en het onderkennen van ons daaruit ontstane culinair erfgoed belangrijk om ook hedendaags meer respect op te brengen voor ons eten. We mogen trots zijn op onze tradities, daar meer van genieten en dus ook zuiniger op zijn. Daarom vind ik het zo interessant en leuk deze samenwerking aan te gaan met het Openluchtmuseum.”


Meer info Culinaire Tijdreis

 

Boek de Culinaire Tijdreis nu