Bankgiroloterij

Goed geld gala

Speel mee en steun het openluchtmuseum

De BankGiro Loterij steunt goede doelen die werken aan cultuur en behoud van cultureel erfgoed in Nederland en is daarmee dé cultuurloterij van Nederland.
 

BankGiro Loterij voor cultuur

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Bijna 600.000 Nederlanders spelen mee. Zij maken kans op prijzen en steunen alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea. De BankGiro Loterij kon dankzij haar deelnemers uit de inleg in 2013 62,5 miljoen euro bijdragen aan cultuur in Nederland. 

Twee derde van dat bedrag gaat naar musea, molens en monumenten. Een derde gaat naar organisaties, zoals het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting DOEN, die op hun beurt podiumkunsten, beeldende kunst, festivals, cultuurprojecten en concerten ondersteunen.
 

Bijdrage voor het Openluchtmuseum

Sinds 2003 ontvangt het Nederlands Openluchtmuseum bijdragen van de BankGiro Loterij. Met deze bijdragen komt het museum steeds meer tot leven. Denk bijvoorbeeld aan het theaterspel ‘De Onderkruiper’ over de historische landarbeidersstaking in 1929 in Oost Groningen, in 2013 het interactief spel ‘Kies je Koning’ tijdens de Maand van de Geschiedenis, de stroopkokerij en het ‘Turkenpension’ - over de aankomst van gastarbeiders in Nederland - in de Amsterdamse Westerstraat. Zo prikkelt het Openluchtmuseum al je zintuigen en stap je letterlijk een dagje in het leven van je voorouders. 

Met steun van de BankGiro Loterij realiseerde het museum in 2014 onder andere een interactief familieproject over kinderarbeid in de zuivelfabriek Freia, is de presentatie in de historische bierbrouwerij vernieuwd en is de herbouw en museale presentatie in de Noorse Watersnoodwoning gestart. Via de Facebookpagina van het Nederlands Openluchtmuseum houden wij je op de hoogte van verdere ontwikkelingen over de herbouw, inrichting en presentatie van de watersnoodwoning.


Steun het Openluchtmuseum

Je kunt bij de BankGiro Loterij specifiek meespelen voor het Openluchtmuseum. Minimaal veertig procent van de inleg van deelnemers wordt door de BGL beschikbaar gesteld aan Goede Doelen. 
 

>> Steun het Openluchtmuseum en bestel een lot! 

>> Bezoek de website van de BankGiro Loterij voor meer informatie over hoe de BankGiro Loterij culturele instellingen ondersteunt.
 

Samenwerkingspartners