Veelgestelde vragen

Abonnement of donatie?

Als Vriend steun je het Nederlands Openluchtmuseum in haar voortbestaan. Je hebt ofwel een abonnement met gratis toegang en voordeel (vanaf 13 jaar €50,- en t/m 12 jaar €35,- per jaar) of je doneert jaarlijks een bedrag (vanaf €10,-) en blijft op die manier betrokken bij het reilen en zeilen van jouw museum.

 

Het 'oude' lidmaatschap?

Tot 1 december 2019 kon je lid worden van de Vriendenvereniging voor €20,- per jaar (met voordelen, zonder toegang). Iedereen die op 1 december 2019 zijn of haar lidmaatschap had voldaan, geniet nog een vol jaar van zijn/haar lidmaatschap. Meld je je na 1 december 2019 aan als Vriend, heb je de keuze uit bovengenoemde twee opties: abonnement of donatie. 

 

Ik krijg mijn contributie teruggestort, waarom?

Als je na 1 december 2019 een factuur betaalt die al verlopen is (je factuur verloopt 2 weken voor de afloopdatum van je lidmaatschap), krijg je je contributie teruggestort op je rekening. Alle leden die facturen voldoen die nog niet verlopen zijn en tussen 1 en 31 december 2019 betaald worden, zijn nog een vol jaar lid 'oude stijl'.

 

Ik wil nieuwe Vriend worden, hoe doe ik dat?

Het museum is druk bezig de Vrienden onder te brengen in haar organisatie. Totdat zij een servicepunt hebben waar je terechtkunt voor de nieuwe vormen van Vriend-zijn, helpen wij je graag met het doorgeven van je gegevens en verzoeken. Mail ons op vrienden@openluchtmuseum.nl en we helpen je verder. Het kan wel even duren voor je antwoord krijgt want per 1-1-2020 is ons secretariaat nog slechts een paar uur per week beschikbaar tot de gehele overname is afgerond (waarschijnlijk maart/april 2020).

 

Hoe meld ik me aan?

Hoe zeg ik op?

Het opzeggen van het lidmaatschap kan te allen tijde en geschiedt bij voorkeur via het contactformulier of per e-mail. Wil je hierbij altijd je volledige naam en adres vermelden? De opzegtermijn is 1 maand. Zeg dus minimaal 1 maand voor de einddatum op.
Geef je opzegging door.

 

Hoe wijzig ik iets?

Gebruik voor alle wijzigingen die je door wilt geven ons contactformulier. Vul eerst je gegevens in en kies onderaan welke wijziging je aan ons door wilt geven. 

Veelgestelde vragen