Agenda Vrienden

estee

VRIENDENDAG MET ESTÉE STROOKER!

“Ik ga je zintuigen prikkelen en je op een culinair creatieve manier op het verkeerde been zetten”, aldus Estée.
Dat beloofde wat - en dat wérd ook wat. Veel positieve reacties op haar sluitende verhaal over hoe we met onze voeding omgaan. Toen, nu en in de toekomst.

Estée: "Waar we 75 jaar geleden nog creatief waren en alles gebruikten voor ons eten, gooien we nu ruim 34 kilo voeding weg per persoon - goede voeding waarvan enkel de THT-datum verlopen is. Laten we onze voeding weer gaan waarderen, er een eerlijke prijs voor betalen en wat meer moeite doen in de keuken. Groente in de hoofdrol, lokaal geteeld en naar seizoen. Vlees wild, regionaal en van kop tot staart. De trend is duidelijk richting duurzaam en dat is mooi - en terecht."

Het werd een mooie ochtend met verrassende smaken, geuren en texturen, geboeide gezichten, interactieve setting en een heerlijke - duurzame - lunch tot besluit.

 

e

 

e1

 

e2

 

e3        e4

 

e5

 

e6

 

 

e7

 

LEDENVERGADERING 16 NOVEMBER 2019

Op 16 november 2019 werd een extra algemene ledenvergadering gehouden in Loods Goes op het museumterrein. Daarin werd het voorstel waarover in de laatste vergadering (april) gesproken is, door bestuur en museum aan de Vrienden gepresenteerd. Je ontving hiervoor begin november een uitnodiging per reguliere post. De vergadering heeft gestemd en het voorstel van het bestuur geaccordeerd: opheffen van de vereniging en onderbrengen van de Vrienden bij het museum zelf. Het gekozen project voor de besteding van het verenigingsvermogen is IJssalon Venezia: een combinatie van collectie (interieur ijssalon jaren 60), verhaal (immigratie), en locatie (een plek in het museum die de Vrienden reflecteert). Nog even en het Vrienden-ijs gaat er als warme broodjes over de toonbank! 

 

VRIENDENDAG MET JANNY VAN DER HEIJDEN

Klik hier voor een impressie (filmpje!) van de Vriendendag van 2018.

 

Vriendendag 8-12-18

 

 

Vriendendag 8-12-18

 

 

Vriendendag 8-12-18