17/04/2018

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent donderdagmiddag 3 mei in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem de presentatie ‘Wij gaan naar Canada’.

28/03/2018

Op vrijdag 30 maart start het nieuwe seizoen in het Nederlands Openluchtmuseum. Hoewel de Canon van Nederland jaarrond open is, zijn alle gebouwen in het museumpark vanaf 30 maart weer geopend en gaat het seizoen met Pasen in het vooruitzicht bruisend van start.

19/03/2018
Het Dorp in Arnhem was de eerste woongemeenschap in Nederland voor mensen met een beperking. De realisatie van het Dorp werd mogelijk nadat Mies Bouwman geschiedenis schreef met de eerste tv-marathon waar ruim 22 miljoen gulden werd opgehaald.
08/03/2018
Het Universiteitsmuseum Groningen presenteert sinds donderdag 8 maart drie iconische topstukken uit de Nederlandse geschiedenis. De topstukken worden gepresenteerd in de vernieuwde Aletta Jacobskamer, die op 8 maart is geopend door drs. Lilianne Ploumen
23/02/2018
Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij op 20 februari 2018 ontving het Openluchtmuseum een vaste bijdrage van € 500.000 voor verlevendiging plus € 453.101 uit geoormerkt werven en de verkoop van VIP-kaarten.
19/02/2018
Per 1 juni 2018 treedt Teus Eenkhoorn als bestuurder- directeur aan bij het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. De huidige directeur, Willem Bijleveld, heeft dan de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en zal het stokje vanaf dat moment doorgeven aan zijn opvolger.
15/02/2018
Via het programma Tijd voor Max is bekendgemaakt dat Nelleke Noordervliet de auteur is van het essay voor de 15de Maand van de Geschiedenis met het thema Opstand. Noordervliets voorliefde voor geschiedenis blijkt uit diverse historische romans.
15/02/2018
In januari 2018 werden weer twee nieuwe tradities bijgeschreven in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Uit de provincie Zeeland werd het ‘Strao rieen’, strand rijden, bijgeschreven en uit Overijssel de Paasgebruiken in Denekamp.
31/12/2017
2017 was het jaar waarin de Canon van Nederland een vaste plek op Arnhemse bodem kreeg.  Niet alleen de opening in het Nederlands Openluchtmuseum op 22 september zorgde voor veel landelijke publiciteit, ook in de periode er na stond het museum volop in de schijnwerpers. Van het regeerakkoord waarin…