(Restauratie) SCHILDER | 36 uur

Het Nederlands Openluchtmuseum neemt je mee op reis door de tijd, van heel vroeger tot nu. In binnen- en buitenmuseum. In verhalen, collecties, gebouwen en presentaties. Fysiek en online. In Arnhem maar ook landelijk met o.a. het Canonnetwerk, de Maand van de Geschiedenis en het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland. Met jaarthema’s verbinden we grote en kleine geschiedenissen, regio’s, steden, dorpen en – vooral – mensen. We zijn ervan overtuigd dat wie zich in zijn/haar verleden verdiept, zichzelf beter leert kennen. 

Met jaarlijks ruim een half miljoen bezoekers zijn we een van de best bezochte musea in Nederland. 
We vertellen, verbeelden en delen de geschiedenis vanuit het perspectief van het dagelijks leven van gewone mensen. In het buitenmuseum beleef je die kleine geschiedenis van mensen als jij en ik. Het binnenmuseum herbergt de interactieve presentatie van de Canon van Nederland die je door 50 vensters zicht biedt op de grote geschiedenis van ons land. 

AFDELING RESTAURATIE & ONDERHOUD
Het museum is georganiseerd in drie sectoren: Collecties & Beheer, Presentatie & Educatie en Commerciële Zaken. Onder de sector Collecties & Beheer valt de afdeling Restauratie & Onderhoud. Het bouwkundig onderhoud van de museale panden wordt door de afdeling Restauratie & Onderhoud uitgevoerd. Samen met je collega’s van de afdeling Restauratie & Onderhoud zorgen wij dat alle panden in goede conditie blijven. 
De gebouwen worden ten tijde van het onderhoud bezocht door bezoekers of er worden door collega’s van een andere afdeling een presentatie gehouden. Daarom is het van belang dat je begrip hebt voor bezoekers en presentatoren. 

Gevraagd

Wij zoeken een kandidaat met minimaal een afgeronde opleiding vaktechnische lbo- schilderen en bovendien in bezit van een geldige VCA certificaat. Kennis van verf, behang en glas is een minimale vereiste. Het aanbrengen van bladgoud, schilderen van hout- en marmerimitaties is een pré. Je hebt minimaal 10 jaar aantoonbare ervaring met (restauratie) schilderwerk, hierdoor heeft het schildersvak voor jou geen geheimen meer. Je bent bereid om aanvullende cursussen te volgen om jezelf op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op je vakgebied. 
De ideale kandidaat is een zelfstandige denker, een kwaliteitsbewuste aanpakker en gaat zorgvuldig om met de museale panden. Je kunt zowel in teamverband als zelfstandig  werken. 

WERKZAAMHEDEN & VERANTWOORDELIJKHEDEN
Je gaat in deze nieuwe functie de meest uiteenlopende schildertechnische werkzaamheden oppakken. Jij reconstrueert, repareert en/of restaureert delen van het schilderwerk. De ene dag voer je kleine houtrotreparaties uit en de andere dag breng je historische behangsels aan op linnen. Dagelijks onderhoud hoort ook bij je takenpakket, hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan het herstellen van beschadigingen e.d. Het merendeel van je dagelijkse taken is het uitvoeren van onderhoudsschilderwerk.

Werkzaamheden 
-    Werkzaamheden planmatig uit te voeren aan museale panden
-    Overlegt met de werkvoorbereider in de onderhoudshistorie 
-    Werkzaamheden uitvoeren binnen de gestelde kaders
-    Het op orde houden van de werkplaats en het op juiste wijze afvoeren van gevaarlijk afval
-    Het maken van duidelijke restauratieverslagen
-    Assisteert bij alle andere werkzaamheden binnen de afdeling Restauratie & Onderhoud
-    Kennis van veilig werken met hulpmiddelen (o.a. steiger) en materialen (o.a. verf)

Aangeboden

Wij bieden een jaarcontract voor 36 uur per week met uitzicht op een vaste aanstelling. Inschaling is volgens marktconform salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring. Reiskosten gemaakt met openbaar vervoer worden volledig vergoed, voor reizen met eigen vervoer geldt een vergoeding van € 0,10 per kilometer (max. 50 kilometer enkele reis). 

INTERESSE?
Herken je jezelf in het functieprofiel dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. Stuur jouw sollicitatiebrief met motivatie en CV vóór 1 september 2019 naar ikwilsolliciteren@openluchtmuseum.nl 

Voor inhoudelijk vragen kun je contact opnemen met Eddie Gerrits, hoofd Restauratie & Onderhoud. Je kunt Eddie bereiken per telefoon via 06-44124598. Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met de afdeling Medewerkerszaken via 026- 3576274.

Interne kandidaten hebben de voorkeur bij gelijke geschiktheid. 

Openluchtmuseum