Gruwelijk Lekker om te lezen

lekker om te lezen

Op deze pagina vind je extra informatie over de tien verschillende smaken en recepten. Leuk om te lezen en te delen! Je leest er onder andere hoe kaas aan zijn smaak komt en waarom het eten van hond in Nederland een taboe is. 

artikelen rij 1

Smaak van kaas

De Hollandse kazen op stillevens uit de Gouden Eeuw lijken zo afkomstig uit de kaaswinkel van nu. Is de smaak van toen heel anders dan van nu?

 

hond in de pot

Elke Oost-Azië-ganger kan het je vertellen: in een land als Zuid-Korea of China zie je op straat kraampjes met een geroosterde hond aan het spit. Waarom is het in Nederland een taboe?

Tulpenbollen eten?!

In het Cruytboec van Dodoens stond het al in 1618. Tulpenbol is best te eten: je kunt de bol van de tulp net als een ui, gebruiken als salade, met olie en azijn.

Haring aan een spies

Al sinds er mensen wonen langs de Noordzee, staat het zilveren visje met regelmaat op het menu. Waarom is dat eigenlijk? En hoe kun je haring allemaal bereiden?

Knoflookvreters

Knoflookvreters

Nieuwe bevolkingsgroepen kregen vroeger wel eens het onaardig bedoelde etiket ‘knoflookvreter’ opgeplakt. Inmiddels is bijna elke Nederlander een knoflookvreter geworden.

Hipster kombucha thee

Het brouwen en drinken van kombucha is in Azië een eeuwenlange traditie. De thee zou goed zijn voor de bacteriën in je darmen en je weerstand flink opkrikken.