Gruwelijk Lekker

header Gruwelijk Lekker

Ontdek smaken door de eeuwen heen

Sommige nu onbekende smaken waren ooit heel gangbaar. Andere smaken zijn nu juist heel gewoon, maar sinds wanneer? En waar komen ze vandaan?

Het Nederlands Openluchtmuseum heeft de deuren geopend voor het zomerprogramma en daarom kun je de verschillende onderdelen van Gruwelijk Lekker zelf gaan proeven! Het jaarthema komt op veel verschillende manieren terug in het museum. Je gaat het thema op locaties in het museumpark tegenkomen, maar ook in de vorm van een tentoonstelling in ons Entreegebouw.

Houd onze site in de gaten voor video's, info over activiteiten & evenementen en leuke dingen om te lezen.

Gruwelijk Lekker 1

Tentoonstelling Gruwelijk Lekker

Tentoonstelling

Door de geschiedenis heen zijn er gerechten of ingrediënten te vinden die we nu afschuwelijk vinden of juist lekker. Bekijk de tentoonstelling van Gruwelijk Lekker en trek je conclusie: is het Gruwelijk of Lekker?

 

10 smaken

Gruwelijk Lekker is gebaseerd op 10 smaken die samenhangen met de 10 tijdvakken uit de Canon van Nederland. Lees hier meer en ontdek waar je de smaken in het park kunt vinden. 

 

Gruwelijk Lekker om te zien

Het hele jaar door komen er nieuwe video's over Gruwelijk Lekker online. Abonneer nu op ons YouTube kanaal om alle video's over Gruwelijk Lekker en het museumpark zelf te zien!

 

 

Gruwelijk Lekker 2

Voor kinderen

Bezoek in de weekenden en vakanties de Suikerwerkplaats. Suiker wordt geassocieerd met vrolijkheid en energie, maar is het wel zo'n feestelijk product?  

Gruwelijk Lekker Recepten

Volg de vork voor de Gruwelijk Lekker route door het park en verzamel alle recepten op de locaties. Hier vind je een verzameling van alle recepten met extra informatie.