Leuk om naar te kijken

Header

Leuk om naar te kijken!

Op deze plek ga je tijdens de winterperiode verschillende afleveringen zien over de Winter in het Openluchtmuseum. Met als vaste presentatrice Tess Daniëls. Kijk snel verder!

Rij 1: Leuk om naar te kijken

Aflevering 6: Linnen & Wol

Altijd al willen weten waar de uitdrukking 'ergens een hekel aan hebben' vandaan komt? Veel mensen weten niet dat deze term vroeger tijdens het bewerken van vlas is ontstaan. Tess ging voor de laatste keer deze winter op pad en waagde zich aan het bewerken van vlas en het behalen van haar breidiploma.

 

Aflevering 5: Gezondheid

Het is vrijdag en dat betekent dat Tess deze week weer op onderzoek is uit geweest! Deze week heeft ze niets minder dan de geschiedenis van de gezondheidszorg onder de loep genomen. Hoe ging men vroeger ziektes tegen en hoe kon je je tijdens de winter het beste gezond houden?


 Recept tegen Winterkwaaltjes   Gezondheid   Warmte in huis

 

 

Rij 2: Leuk om naar te kijken

Aflevering 4: Elfstedentocht

De vierde video met Tess! Wist je dat je tijdens de winterperiode in het weekend de Elfstedentocht kunt volgen in het museum? Tess heeft zich aan de tocht gewaagd en wist het felbegeerde Elfstedenkruisje te bemachtigen. Kijk snel de video om te zien hoe dat haar af ging!


 Lees ook: Column Elfstedentocht

 

Aflevering 3: Winters Werk

De derde video met Tess! Vroeger kon er ‘s winters niet op het land gewerkt worden en dat betekent dat er bijverdiend werd met ander werk. In het museum geven wij hier de term Winters Werk aan en dat is wat je in deze aflevering ziet!

 

Rij 3: Leuk om naar te kijken

Aflevering 2: Eten

Nieuwe week, nieuwe aflevering van de reeks Winter in het Openluchtmuseum met Tess! Het kerstdiner komt dichterbij en daarom gaan we het in deze aflevering hebben over eten. 


 Lees ook: Sudder hamlappen maken   Lees ook: Column kerstdiner

 

Aflevering 1: Schaatsen

Onze allereerste video van de reeks Winter in het Openluchtmuseum met Tess Daniëls, waarin we het hebben over schaatsen! Zes weken lang verschijnt iedere vrijdag een gloednieuwe video online. 


 Lees ook: Zopie volgens oud recept