Herfst in het Openluchtmuseum

Zomer in het Openluchtmuseum

Geniet van de herfst in het Openluchtmuseum!

Van zaterdag 13 oktober tot en met zondag 28 oktober hebben we verschillende activiteiten voor alle leeftijden.

Natuurlijk kun je kijken naar oude ambachten, zoals de drukker die aan het werk is, een draaiende stoommachine of je bezoekt de radmaker of de boerin die je alles vertellen over hoe het vroeger was. Ze beantwoorden al je vragen en soms mag je zelfs even meehelpen!

 

Ook op het Kindererf is van alles te ontdekken en te doen. Er zijn allerlei karweitjes die vroeger heel gewoon waren. Je kunt er water pompen, emmers dragen aan een juk, wassen met een wasbord.

 

Ga mee op een rondleiding door het museumpark. Onze enthousiaste en deskundige rondleiders vertellen je allerlei wetenswaardigheden over onze historische gebouwen en het leven van de bewoners. De vrije rondleidingen starten dagelijks bij het Entreegebouw en beginnen:

  • Van maandag t/m vrijdag om 13:00 
  • Zaterdag om 11:00 en 13:00
  • Zondag om 11:00, 12:00 en 13:00

Rij 1 Zomervakantie

Handboogschieten

Zo'n 15.000 jaar geleden gebruikten onze voorouders de handboog voor de jacht en als wapen. Tegenwoordig is handboogschieten een leuke en spannende sport. 

 

Aardappels Rooien

Aardappels Rooien

Nu de zomer bijna voorbij is gaan we de aardappels rooien die we deze winter gaan eten. Kom je ons helpen? Er is plek voor 10 kinderen per keer. 

brug

Slachtdag & Plantjesmarkt

Op 27 oktober 2018 is het weer zover, de Slachtdag en de alom bekende plantjesmarkt van het Nederlands Openluchtmuseum. Kom proeven en rondkijken in het museum!