Elfstedentocht BO

IT GIET OAN!

Op deze pagina vind je informatie over het schoolproject 'Elfstedentocht' voor het basisonderwijs. De Elfstedentocht kan ook gedaan worden door museumbezoekers, tot 17 januari 2020, alleen in het weekend. De pagina daarvoor vind je hier.

In het Openluchtmuseum gaat de Elfstedentocht altijd door! De tweeëntwintig rayonhoofden zijn bij elkaar gekomen en hebben besloten dat het ijs dik genoeg is. Tijdens de Elfstedentocht ontdekken de kinderen alle ins en outs over de Tocht der Tochten.

In een ‘barre’ tocht door het museum komen de kinderen langs de leukste winteractiviteiten en kunnen ze stempels verdienen door elf opdrachten uit te voeren. Ze klunen, checken het ijs, zingen het Friese volkslied en bakken hun eigen broodje om dit alles te doorstaan en de ergste honger te stillen. Schaatsen op de ijsbaan is vanzelfsprekend onderdeel van het programma. Een volle stempelkaart levert, zoals het hoort, na afloop een huldiging en een Elfstedentochtkruisje op!

Dit winterse uitstapje is beschikbaar van 9 december 2019 t/m 17 januari 2020. Ter voorbereiding op de Elfstedentocht is in de lesbrief alle relevante informatie voor begeleiders vanuit school opgenomen.

Bekijk hier de lesbrief.

Elfstedentocht

Zorg dat je alle elf opdrachten voltooit en de finish haalt met een volle stempelkaart, zodat je het welverdiende elfstedenkruisje in handen krijgt!

Voor
basisonderwijs
O.l.v.
museumdocenten
schoolbegeleiders (1 per 8 leerlingen)

€ 4,00

Museumles p.l.

€ 9,00

P.l. incl. entree
Aantal
Max. 120 leerlingen per tocht
In overleg
3 uur
Inclusief
  • Museumdocent
  • Parkeren bus/auto's
  • Eén uur schaatsen op de schaatsbaan
  • Twee uur wandel- en opdrachtenroute

Extra inbegrepen bij de Elfstedentocht:

• Toegang tot het park
  • € 5,- korting voor museumkaarthouders
Bel mij!

Je wordt op werkdagen binnen 24 uur door één van onze medewerkers gebeld. (Alle velden verplicht.)

Aanhef

Liever zelf bellen?