Kanon der Niederlande top DE

Der Kanon der Niederlande

Stolz präsentiert das Holland Erlebnismuseum den Kanon der Niederlande, eine Präsentation über die gesamte Geschichte unseres Landes, vom Hünengrab bis heute. Die neue Präsentation, die in enger Zusammenarbeit mit dem Rijksmuseum in Amsterdam entstand, zeigt anhand historischer Personen, Geschehnisse und Themen Höhen- und Tiefpunkte der niederländischen Geschichte auf.

Canon van Nederland stevige plek verworven in basisonderwijs

Ruim 10 jaar na de lancering van de Canon van NL, in 2007, heeft de Canon een stevige plek verworven in met name het basisonderwijs. De website www.entoen.nu, waar de Canon te vinden is, geniet grote bekendheid. Leraren waarderen de site om zijn rijkdom aan kwalitatief goede materialen en bronnen. Dit blijkt uit een onderzoek dat onderzoeksbureau Oberon heeft uitgevoerd in opdracht van Stichting entoen.nu en het ministerie van OCW.

Bekijk rapport

Lees persbericht