Basisonderwijs

Basisonderwijs Openluchtmuseum

BASIS ONDERWIJS

Basisonderwijs

Het Openluchtmuseum is hét museum waar je de geschiedenis van Nederland kunt beleven. Je maakt een reis door de tijd en stapt letterlijk in een levend verleden. Kinderen krijgen de ruimte om te spelen in het museumpark, maar kunnen ook binnenkijken bij alle unieke gebouwen. 

 

Je kunt in het museum terecht voor een succesvolle schoolreis of museumles. Ieder project is gericht op ervarend leren, waardoor kinderen volop zelf actief kunnen ontdekken en ervaren. Bepaal zelf hoe je schoolreis eruit ziet en ga op onderzoek uit in het museumpark of doe een thematische speurtocht. Ontdek wie het beste een koe kan melken of maak een ritje in de tram!

 

Liever een museumles volgen? Het Openluchtmuseum biedt verschillende museumlessen waarbij ervarend leren, dus zelf doen én ontdekken, centraal staat. De museumlessen zijn ontwikkeld in samenwerking met leerkrachten en afgestemd op de leefwerelden van verschillend leeftijdsgroepen en ontwikkelingsniveaus. Voor de meeste museumlessen is een lespakket ontwikkeld, waardoor leerlingen alvast een introductie krijgen op het museumbezoek. 

 

De combinatie van leren, ontdekken en plezier maken, maakt het Openluchtmuseum tot een perfect schoolbezoek met de klas. 


Wij accepteren de Cultuurkaart. Bekijk informatie over voordelig groepsvervoer

 

Bekijk hier alle lespakketten

Meer informatie

Bel: (026) 3576 123
Informatie aanvragen: via het contactformulier

Basisonderwijs highlights

Museumlessen

Educatief project in museum zonder aansluitend museumbezoek
Voor groep 1 t/m groep 8
€ 4,00 per leerling
Begeleiders gratis
Parkeren gratis
Duur: 2 - 3 uur

Schoolreis A

Dagentree tot het museum inclusief educatief project
Voor groep 1 t/m groep 8
€ 9,00 per leerling
Begeleiders gratis
Parkeren gratis
Duur: dagbezoek

Schoolreis B

Dagentree tot het museum inclusief speurtocht
Voor groep 1 t/m groep 8
€ 6,00 per leerling
Begeleiders gratis
Parkeren gratis
Duur: dagbezoek

Sint Maarten en Elfstedentocht

 

Winter: Elfstedentocht

In het Openluchtmuseum gaat de Elfstedentocht altijd door! De tweeëntwintig rayonhoofden zijn bij elkaar gekomen en hebben besloten dat het ijs dik genoeg is. Tijdens de Elfstedentocht ontdekken de kinderen alle ins en outs over de Tocht der Tochten.
 

Lees meer 
 

Schaatsbaan